hír épületek Japán olipia stadion Tokió zaha hadid

Győzött a demokrácia: nem épül meg a nemzet szuperstadionja


sebesp | 2015.07.23
„Már egy hónapja figyelem ez emberek hozzászólásait, és átgondoltam a felülvizsgálat lehetőségét” – mondta a miniszterelnök.

„Leningrádban Volvókat osztogatnak” – hangzott vagy jó 30 éve a Jereváni Rádió híradása. Moszkvában megerősítették, hogy a hír igaz, bár nem Leningrádban, hanem Moszkvában, nem Volvókat, hanem Volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak…

A mi esetünkben hasonlóan meg tudjuk erősíteni a címben felvezetett hírről, hogy igaz, bár a félreértések elkerülése érdekében szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy a bejelentést Shinzo Abe japán miniszterelnök tette és a visszavonuló 2020-as Tokiói Olimpiai Stadion Zaha Hadid által készített terveire vonatkozik. Az egyben Japán Nemzeti Stadionnak is titulált beruházás költségét közel 550 milliárd forintnak megfelelő összegre becsülik, és a legfrissebb hírek szerint a tervezést nulláról kezdik újra.

Zaha Hadid Architects a hírre reagálva a következő nyilatkozatot adta ki: „Teljes mértékben helyesnek tartjuk, hogy az új nemzeti stadion hasznát és költségeit tisztán és pontosan ismertetik a döntéshozók a közvéleménnyel, és reméljük, a minapi bejelentés egyik célja is épp ez.”

Tehát mindenkit megnyugtathatunk, nálunk ilyen blama nem fordulhat elő, a magyar stadionprogram feltartóztathatatlanul folytatódik.

Forrás: The Guardian

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások