hír tervek London Diller Scofidio + Renfro Egyesült Királyság

Háromdimenziós táj épül Greenwich-ben bámészkodóknak


sebesp | 2019.05.13

Az új Közlekedési Múzeum pályázatának nyertese, az amerikai Diller Scofidio + Renfro Londonban is a magasba emeli a gyalogosokat, a Greenwich félszigeten kanyargó sétánnyal.

Hasonlóan New York egyik huszonegyedik századi nevezetességéhez, a High Line-hoz, az építésziroda öt kilométeres, magasba emelt sétapark megvalósításán dolgozik a brit fővárosban is. Az öt kilométeres park első része idén nyáron nyílik meg Greenwicben.

A Tide (Dagály) névre keresztelt projekt egy olyan hurkot hoz létre, amely összeköti a Greenwich-félszigetet alkotó hét területet.

A július 5-én megnyíló egy kilométer hosszú szakasz az észak-greenwich-i pályaudvartól a The Jetty-ig terjed, amely egy közösségi eseményterület a vízparton. Egyes pontjai kilenc méterrel a felszín fölé emelkednek, a látogatók számára kedvező kilátó pontokat kínálva a az őshonos fákkal borított tájra és a Temzére.

A sétaúton művészeti alkotások is láthatóak lesznek, köztük Damien Hirst és Allen Jones szobrai és Antony Gormley 1999-es Quantum Cloud-ja.

A sétány mentén kulturális szigetként működő változatos programok várják majd a látogatókat, melyek szívesen fogadják az ingázók, a látogatók, a kerékpárosok és a futók hullámait, ugyanakkor meditálásra, bámészkodásra, beszélgetésre alkalmas helyszíneket is biztosítanak.

A Diller Scofidio + Renfro a Gross Max tájépítészeti céggel dolgozik együtt a Temze-parti projekten, amelynek stratégiája az őshonos növényekre összpontosít, közülük is a füvek és a vadvirágok játszanak kulcsszerepet.

Ez a merész 3D-s táj megnyitja a folyót, összeköti az embereket a művészettel, hogy élvezzék a természetet és a szabadságot. De a legfontosabb, hogy ez egy olyan hely, ami mindenki számára nyitott.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások