hír rendezvény biennálé Hashim Sarkis Velence Velencei Építészeti Biennálé 2020

Hashim Sarkis libanoni építész lett a 2020-as velencei építészeti biennále kurátora


Ware-Nagy Orsolya | 2018.12.20
A Velencei Biennále igazgatótanácsa kedden Hashim Sarkis libanoni építészt nevezte ki a 17. Építészeti Biennále kurátorává.

Hashim Sarkis, aki 1998-ban alapította meg építészirodáját Bostonban és Bejrútban, 2015 óta a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) Építészeti és Tervezési Iskolájának dékánja. 2016-ban zsűritag volt a velencei építészeti biennálén, építészirodája 2014-ben az Egyesült Államok, 2010-ben pedig Albánia pavilonjának elkészítésében működött közre.

A Harvard Egyetemen doktorált építész számos könyv és szakcikk szerzője, amelyek a modern építészet történetével és elméletével foglalkoznak.  

A biennále igazgatótanácsának elnöke, Paolo Baratta kiemelte, hogy Sarkis "olyan kurátor, aki különösen tisztában van azokkal a témákkal és kritikus pontokkal, amelyeket a mai társadalom különböző, egymással ellentétes valóságai jelentenek az életterünkben".

"A világ új kihívások elé állítja az építészetet. Nagy várakozással tekintek a világ minden tájáról részt vevő építészekkel való közös munka elé, amelynek során együtt találhatjuk ki, hogyan feleljünk meg ezeknek a kihívásoknak" – fogalmazott közleményében Sarkis, egyúttal köszönetet mondva Barattának és a biennálénak a felkérésért.

Az 55 éves Sarkis Yvonne Farrelltől és Shelley McNamarától veszi át a kiállítás kurátori posztját.
Az igazgatói testület kedden a 17. velencei építészeti biennále dátumát is bejelentette: a rendezvényt 2020. május 23-tól november 29-ig tartják meg.

(MTI)

Kép forrása: sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások