sebesp | 2016.05.02
Indul a Magyar Nobel-díjasok kutatási és fejlesztési parkjának első üteme a Rákóczi híd budai hídfőjénél.

A Wing beruházásában megvalósuló park egy olyan épületegyüttesnek fog otthont adni, ahova a vállalat kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott beruházást tervez. A beruházás első ütemeként, az északi telekrészen jön létre egy új high-tech, hat emeletes kutatási-fejlesztési központ és irodaház. A park a nevét onnan kapta, hogy a tervezett épületek a 21. század kihívásainak megfelelve kívánnak emléket állítani a hazai Nobel-díjasoknak, az elnevezése tisztelgés az ő munkásságuk előtt.

Az összesen 24 000 négyzetméter alapterületű épület Magyarország egyik legmodernebb, leginnovatívabb irodaháza lesz, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos munkahelyekkel. Az épület a nemzetközi LEED Gold szigorú környezettudatos minősítés szerint készül el. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

A fejlesztés egy nagyarányú elő-bérleti szerződés megkötése alapján indul el. Az építkezés 2017 végén fejeződik be. Az első ütemet követően a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló méretű, második ütem fejlesztése is tervben van. A tervezést a Wing leányvállalata, az Aspectus Architect végzi. Az épület technikai adatai: 24 000 négyzetméter, fszt + 6 emelet; 540 db parkoló, 250 kerékpár tároló, 4 szinten a föld alatt; munkahelyek száma: 1 800.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások