cikk

Határtalan realitás: Fémlemezfedések az építészetben

Pályázati felhívás 2023


d.adel | 2023.05.18

Népszerű szakmai tanulmányút és megemelt pénzdíjak várják a PREFA alumíniummal tervező építészek és építészhallgatók munkáit 2023-ban is. A zsűri október 5-ig várja a fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek sokszínűségét bemutató inspiráló pályázatokat, amelyek benyújtása az online felületen egyszerű és gyors! A pályázat lebonyolítás a Budapesti Építész Kamara védnökségével zajlik.

A PREFA évek óta keresi és díjazza a figyelemre méltó építészeti teljesítményeket bemutató elkészült, vagy előkészítés alatt álló épületeket, amelyeket egy fontos pont köt össze: az PREFA innovatív alumínium tető- és homlokzati panelek használata.

A kiíró célja, olyan minőségi fémlemezfedéssel, illetve alumínium burkolattal készült épületek bemutatása - legyen szó műemléki vagy modern környezetben való megjelenésűről– amelyek példa értékűek és akár inspirációként is hatnak a szakmára és a jövő építészeire egyaránt.

„Az elmúlt években zsűrizett pályázatok sokszínűsége nem csupán a minőségi fémlemezfedés és burkolat esztétikusságára és sokrétűségére hozott számtalan példát, de az anyag megmunkálhatóságából és műszaki jellemzőiből adódó előnyökre is rámutatott. Nem kérdés: a korszerű, környezetbarát alumínium nem szab határt a tervezői fantáziának, alkalmazásával a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók.” – mondta el Nemere Judit, a PREFA ügyvezető igazgatója, építőmérnök, a zsűri tagja.

Gyakorló építészek és építészhallgatók is pályázhatnak

Az A. kategóriában az építészek PREFA anyaggal fedett – burkolt, megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemléképületek), vagy PREFA termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek) és dokumentáció benyújtásával pályázhatnak.

A B. kategória építészhallgatók egyéni vagy csoportos ötlet/tervpályázata, ahol a hallgató az általa választott bármilyen középületen, vagy lakóépületen (minimum 4 lakásos társasház) PREFA termékek alkalmazását mutatja be.

A pályázat beadási határideje: 2023. október 5. 16:00.

A részletes pályázati kiírás és a pályázat beadása a PREFA honlapján.

A 2023. évi pályázat Bíráló Bizottsága

  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okl. építészmérnök, vezető tervező
  • Eltér István, a Budapesti Építész Kamara elnöke
  • Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense
  • Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, YBL-díjas okleveles építészmérnök, tanszékvezető egyetemi tanár, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős (Óbudai Egyetem, Ybl Miklós Építéstudományi Kar), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje
  • Nemere Judit, építőmérnök, ügyvezető igazgató, PREFA Hungária Kft.

Díjak,elismerések

Kategóriánként 1-1 építészeti alkotás első díjat nyer: gyakorló építészek kategóriájában a fődíj 500 000 Ft, építészhallgatók esetén pedig 150 000 Ft.

Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.

További információ a PREFA Hungária Kft. termékeivel műszaki megoldásaival kapcsolatosan: E-mail: judit.nemere@prefa.com, Tel: (23) 511-670

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető: 
Build-Communication Kft., Szelei Annamária, senior accout executive, a pályázatért felelős munkatárs
T: (23) 611-028, szelei.annamária@buildmarketing.hu

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások