hír épületek tervek cikk Budapest Csillaghegy fürdő

Hatszintes fürdőpalota lesz az idei strandszezon legnagyobb dobása


sebesp | 2018.03.18
A 2018-as strandszezon elejére átadhatják a Csillaghegyi strand egyes új létesítményeit, az idei év legnagyobb fürdőfejlesztése részeként – tudta meg az InfoRádió.

Az elmúlt évtizedben Európai Uniós forrásból a Szent Lukács Fürdőt és a Rudas Gyógyfürdő egy részét újították fel – mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója az InfoRádiónak.

A Lukács fürdőnél egymilliárdos beruházást valósítottak meg, a Rudas fürdőnek pedig a homlokzati felújítása készült el. Budapest számos fürdővel rendelkezik, de a működő műemlék, akár több száz éves épületek folyamatos felújításra és fejlesztésre szorulnak. A fejlesztések meghozzák az eredményt, mivel a fürdők forgalma folyamatosan növekszik. Ebben az évben az egyik legnagyobb fejlesztés helyszíne a Csillaghelyi fürdő.

Egy új hatszintes fürdőpalota épül, verseny- és tanmedencével, élményfürdővel, gyerekparadicsommal, szaunazónával, csúszdákkal. A komplexum átadása a előreláthatóan már a nyár folyamán megkezdődik.

Korábban a főváros egyik leginkább családias hangulatúként számon tartott strandjának bezárása is felmerült, de végül a bővítés mellett döntött az üzemeltető, aminek szintén vannak többek által vitatott mellékhatásai. A Pagony Táj- és Kertépítész Iroda által készített kertépítészeti műleírásban ez áll:

“A területen kivágásra kerül 246 fa 3 700 cm átmérővel. Átültetésre kerül 7 db idős tiszafa erős visszavágást követően és egy kis mamutfenyő. A fák kivágására az épület építése, a burkolt felületek kialakítása és a fák egészségi állapota miatt (11 db) kerül sor. A kivágott fák pótlására telken belül elültetésre kerül 94 db 30/35 méretű fa, összesen 940 cm átmérővel.”

A tervezést az Ybl Tervező Kft. nyerte el közbeszerzésen, belsőépítészeti terveket a Medveczky és Gothárd Stúdió készítette. A kivitelezési munkákat a Kalotherm Zrt. 3,1 milliárd forintért végzi.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások