sebesp | 2020.01.20

Fran Silvestre mindig a minimumra törekedett, legújabb terve akár azt is reprezentálhatná, mi az a szint, aminél tisztábban már nem lehet tenni ezt.

A valenciai székhelyű Fran Silvestre Arquitectos egy magánvilla terveit tette közzé, amely Rio de Janeiróban áll majd egy domboldalon.

A ház két egymásra fektetett, elforgatott tömegből áll össze, melyek egy fedett teret is létrehoznak. A teljes egészében vakító fehérre színezett tömegek Fran Silvestre spanyol építész klasszikus minimalista építészeti stílusát tükrözik, a lehető legegyszerűbb formában.

A központi magon keresztül egymáshoz kapcsolódó elemek elforgatása biztosítja a körpanorámát. A földszinten kétoldalt nyitott dobozban helyezkednek el a nappali használatú terek, ahonnan a szomszédos házak fölé emelkedve nyílik kilátás, a másik oldalon pedig a medencére és a felső szint által létrehozott fedett teraszra orientált az egybenyitott tér. Az emeleten hálószobák sora és két dolgozószoba található, előttük végigfutó terasszal.

Mindkét épületelem egy sávon támaszkodik a talajra, így ülnek egymásra a sarkokat felszabadítva, ami megkönnyíti az építést, mivel a lehető legkisebb földmunkát igényli.

A múlt század első fele építészeinek fehér köpenyébe öltöztetett villaépület dobozai minden sallangtól mentesen, szürreális tökéletességgel pihennek a zöld lankán, elhitetve, hogy létezik valahol a tiszta ártatlanság. Ha máshol nem is, legalább a látványtervek virtuális világában.

Látványtervek: Omega Render
Forrás: Fran Silvestre Arquitectos

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások