pályázat CAD CAD modell mma fábry lumion render

Ilyen még nem volt: építészeti animációs filmszemle

CAD’oro építészeti animációs, épületvizualizációs filmszemle


Csépé | 2024.03.11

Fábry Sándor, Asbót Kristóf, Brovinszki László, Kollarik Tamás, Répás Ferenc: nagy nevek a zsűriben; minisztériumi, MMA- és szakmai támogatás: a legjobbak fogtak össze a Metszet építészeti szaklap kiadójával az építészeti animáció, épületvizualizáció elismerésére. Már lehet pályázni!

Az Artifex Kiadó építészeti animációs pályázatot hirdet – az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

Az építészet érdekes bemutatását – az ez iránt érdeklődő szélesebb közönség és különösen a fiatalság számára –, az építészeti tervezés színvonalának méltó megmutatását szolgálja a most útjára indított filmszemlénk.

Napjainkra a tervezett épületeket, rekonstrukciókat, akár jövőbeli városrészek megmutatására szolgáló, CAD rendszereken alapuló 3D modellezés, renderelés, animáció önálló művészeti ággá vált, melyek produktumai azonban gyakran csak a megrendelők, építtetők szűk köre számára válnak láthatóvá. 

Kezdeményezésünk célja, hogy az építészeti animációkba, vizualizációkba fektetett művészeti teljesítmény láthatóvá és elismertté válhasson – ezt szolgálja a CAD’oro építészeti animációs, épületvizualizációs filmszemle.

 

RÉSZLETEK A FILMSZEMLÉRŐL ÉS A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI LEHETŐSÉGRŐL: cadoro.hu

 

A filmszemle zsűrije:
Fábry Sándor alkotó, dramaturg
Asbót Kristóf belsőépítész, filmrendező – Fuga
Brovinszki László – MOME
Répás Ferenc – BME
Kollarik Tamás – MMA-MMKI

A filmeket előzetes közönségzsűrire bocsátja a Budapesti Építészeti Központ | Fuga | 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A filmszemle díjkiosztójának helyszíne: Etele Plaza Cinema Prémium (1115 Budapest, Etele út 68. 5. emelet, mozgólépcsővel)

A díjkiosztó időpontja: 2024. május 14.

Az eseményt online közvetítjük.

A CAD’oro főszponzora a Lumion, szakmai támogatói az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Művészeti Akadémia; szponzora az Alukönigstahl Kft., az eContest és a Grafcom Media Kft.

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások