hír simmo budpaest

Irodaépületek megőrzése és megújítása a fenntarthatóság jegyében


MagócsiAnikó | 2022.06.29

Több, mint húsz éve van jelen a hazai ingatlanpiac megbízható szereplőjeként az S IMMO Hungary. Az ingatlanmenedzsment cég városörökségi és környezetvédelmi szempontból is fenntartható működési modellt képvisel.

Az S IMMO AG-t 1987-ben, a szektor szereplői közül elsőként jegyezték be a bécsi tőzsdén. A rendszerváltást követő átmeneti évek után hazánkban is elérkezett a nagyobb kereskedelmi ingatlan beruházások időszaka, amely Budapest városképét is jelentős mértékben átformálta. A magyarországi ingatlanpiacra az S IMMO 2001-ben lépett be „future-proof”, hatékonyan üzemeltethető, kiváló lokációjú, minőségi irodaépületekkel. Asset management cégként a házak teljes életciklusán át koordinálják az ingatlangazdálkodást, a tervezéstől az átalakításon át – a hazai ingatlanpiacon kevés kivételek egyikeként – az önálló üzemeltetésig.

Az S IMMO Hungary az 1990-es évek végén, 2000-es évek elején vásárolta meg Budapest központ helyszínein található irodaházait, melyeket a mai napig a városképi környezet szerves részeként kezel, őriz meg és modernizál a kor kihívásainak megfelelően. Az örökségvédelmi és fenntarthatósági szempontok együttes figyelembevétele pedig etikus, de mindazonáltal hatékony üzleti modellt eredményez a számára.

Az S IMMO Hungary portfóliója jelenleg nyolc prémium kategóriás ingatlanból áll: a Budapart Gate, a Blue Cube, a River Estates, a Buda Center, a City Center, a Pódium és a Maros BC irodaépületeiből, valamint az ötcsillagos és kategóriájában piacvezető Budapest Marriott Hotelből, mely ingatlanok összterülete jelenleg több, mint 110 000 m2. Az irodaépületek bérlői körébe a kiemelt lokációknak és a gondos fenntartásuknak köszönhetően olyan vállalatok és intézmények tartoznak, mint a Digi, a Danone, az NDVR Labs, a Magyar Államkincstár és az Oktatási Hivatal.

„Fontos szempont a számunkra, hogy hosszú távon értékes épületekbe, maradandó értékekbe fektessünk be és mindenki úgy kezelje a házakat, mintha a sajátja lenne. Az újonnan fejlesztett házak bérbeadási díjaival szemben az S IMMO épületek esetén a kiváló lokáció, az impozáns belső terek és a korszerűsített energiagazdálkodás mellett versenyképes bérleti díjakat is kínálunk” – emelte ki Baráth Barbara, az S IMMO Magyarország Portfólió menedzsere.

A Blue Cube, valamint a River Estates irodaházak mellett az 1992-ben épült Pódium is a közelmúltban részesült BREEAM In-Use Asset Performance minősítésben, a BudaPart Gate újgenerációs irodaháza pedig LEED minősítéssel rendelkezik.

„Az ingatlanpiac ökológiai lábnyomának csökkentése, az épületek eredeti építészeti karakterének megőrzése és az ezzel párhuzamos műszaki korszerűsítés a fenntartható növekedés záloga – mind környezetvédelmi, mind urbanisztikai szempontból. Jelenleg hét ingatlanunkból négy rendelkezik zöld minősítéssel, további két BREEAM minősítés pedig folyamatban van a portfólió épületeire. Hosszútávon pedig a teljes budapesti ingatlanportfóliónk ESG kompatibilissé tételére fogunk törekedni” – hangsúlyozta Barabás Géza, az S IMMO Magyarország ügyvezetője.

(Forrás: sajtóanyag)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások