sebesp | 2013.04.30
A legrangosabbnak számító európai építészeti elismerést a nemzetközi tervezőcsapat által tervezett kristály-homlokzatú Harpa Koncertterem és Konferencia Központ kapta.

A dán Henning Larsen Architects, Batteriid Architects helyi építésziroda és Olafur Eliasson művészeti stúdiójának Rejkjavikban 2011-ben elkészült kulturális központjának építészeti értékeiért odaítélt 60.000 Eurós díjat június 6-án adják majd át hivatalosan a barcelonai Mies van der Rohe Pavilonban. „Harpa ikonikus és transzparens, szinte lyukacsos tégla megjelenése a színes fények örökké változó játéka, elősegíti a párbeszédet a város ás az épület belső élete között. A régóta a mondavilágáról híres társadalom számára Henning Larsen és Olafur Eliasson interdiszciplináris együttműködéséből fontos üzenet jött létre a világ és az izlandi emberek számára, beteljesítve régi álmukat.” – indokolta a döntést Wiel Arets, a Mies van der Rohe Díj zsűrijének elnöke.

A Feltörekvő Építészet Kiemelt Dicséret elismerést María Langarita és Víctor Navarro a Red Bull Music Akadémiáért vehetik majd át, ahol a projekt keretében egy raktárépületet ideiglenes kunyhókkal, oktatóteremmel, hangrögzítő stúdióval és irodákkal töltöttek meg 60 zenész számára.

Forrás: www.bdonline.co.uk
Forrás: www.dezeen.com
Forrás: www.dezeen.com
Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások