sebesp | 2019.08.20

Az orosz SKNYPL stúdió a hagyományos koreai kert kortárs átértelmezését felfújható ballonokba vésné.

A New Korean Garden (Új Koreai Kert) egy "Instagram-barát" találkozó- és rendezvényterület, amelyet egy lapostetőre képzeltek el Szöulban, és türkiz színű, kavicsforma felfújható elemekből építkezik. A kétségtelenül játékos kedvükben lévő SKNYPL moszkvai stúdió építészei értelmezésében a tradicionális koreai kertekben az egyszerűség és a természet kulcsszerepet játszik, és a kősziklák elrendezése kritikus elem.

A terv egy nemzetközi meghívásos pályázatra készült, amely arra invitálta a tervezőket, hogy alakítsák át a Szöuli Urbanisztikai és Építészeti Csarnok (Seoul Hall of Urbanism & Architecture) tetejét közösségi térré, amely "egyedi szabadidős élményt" kínál látogatóinak.

Az SKNYPL célja a New Korean Garden-re vonatkozó koncepciójában egy olyan multifunkcionális tér létrehozása volt, amely karakterjegyeiből azonnal felismerhető, ugyanakkor könnyen alakítható és fenntartható anyagokból készül. Ennek elérése érdekében a javaslat lényege különféle méretű felfújható elemek halmaza, amelyek ETFE*-vel készültek, egy fluorbázisú műanyagból, amely újrahasznosítható. Ezeket töltenék fel levegővel.

Úgy tervezték meg, hogy a felfújható táj Szöul számos pontjáról látható legyen.

Miközben az Új Koreai Kert esztétikája egyedi, kiváló fotótéma, a kavicsszerű formák könnyedséget és flexibilitást jelentenek. A teret így a napközbeni találkozóhely labirintusából könnyen átalakíthatják egy esti rendezvény helyszínévé.

Forrás: Dezeen

*EFTE az etilén és a tetrafluor-etilén kopolimerje. Egyfajta teflon, ugyanakkor víztiszta, átlátszó, és szövet nélkül készítik.

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások