cikk

Jól kombinálható, okos ablakprofilok a Deceuninck-től


d.adel | 2022.04.01

Napjainkban sokrétű szempont- és elvárásrendszernek kell megfelelni az épületek felújításakor vagy felépítésekor, és ebbe harmonikusan illeszkednie kell mindennek, beleértve a nyílászárókat is.

Nehéz egyszerre eleget tenni az összes igénynek a stílus, a fenntarthatóság, a funkciók és a műszaki paraméterek terén egyaránt. De jó támogatást jelenthetnek az olyan okos lehetőségek, mint amilyeneket a Deceuninck intelligens iCOR konstrukciós rendszere és a kibővült Elegant termékcsalád kínálnak.

Kreatív kombinációk

A szabályozások szigorodása, a személyes preferenciák gyors változása és az építészeti stílusok alakulása miatt a Deceuninck egy új, okos nyílászáró generációval állt elő. Ennek középpontjában az új iCOR rendszer áll. Ez az intelligens platform lehetővé teszi a gyártók számára különböző tokok és ablakszárnyak kombinálását, így minden igényre kialakítható megfelelő konstrukció.

A Red Dot dizájndíjas Elegant profilcsalád valamennyi szárnya megfelel az iCOR kétféle, 76, és a hamarosan érkező 84mm-es beépítési mélységű változatának. Tehát az ilyen beépítési mélységű tokokkal bármilyen elem variálható a megújult termékcsaládból, amelyben minden elképzeléshez található megfelelő darab.

A hagyományos, az időtlen és a modern

Felújításhoz például a hamarosan érkező Grando lehet a klasszikus választás, de új építésű házakhoz is alkalmas ez a profil, amely a PVC-ablakok hagyományos megjelenésével hódít, és univerzális megoldást kínál markáns kültéri élének köszönhetően. Az időtlen dizájnt az Infinity képviseli a termékpalettán. Ez a profil minimalista formákkal kombinálja a hagyományos, egyenes kialakítást, így sokoldalúan használható. A több dizájndíjjal elismert, teljes vízvetős Abstract profilt pedig a legmodernebb építészeti projektekben alkalmazzák széles körben, mivel a tokkal egy síkba eső szárny rendkívül minimalista és elegáns megjelenést kölcsönöz. Mindegyik profilhoz 50 különböző dekorfólia közül lehet választani, amelyek között megtalálhatóak egyszínű, természetes fa, színes fa és fémes hatást kínáló borítások is.

Kívül-belül nagyszerű

Az Elegant profilok száz százalékban újrahasznosíthatók, és műszaki paraméterek terén sem hagynak maguk után kívánnivalót. A profilrendszer már önmagában is rendkívül alacsony hőátbocsátást kínál, mindössze 0,93 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik. Az iCOR megoldást pedig körbefutó tömítéssel fejlesztették ki, ezáltal optimális akusztikai, vízzárási és hőszigetelési tulajdonságokat kínál. A keret belső és külső oldalának tömítésén túl a középtömítés gondoskodik a funkcionális rés termikus szétválasztásáról, ami további gátat képez például a meleg és a hideg ellen.

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások