rendezvény glasstec vákuum

Jönnek a vákuumüvegek – ősszel lesz a Glasstec 2024


Csépé | 2024.06.20

A Glasstec visszanyerte pandémia előtti erejét, ugyanannyi kiállítóval és látogatóval számolnak, mint a 2018-as, covid előtti "utolsó békeévben". Viszont számos területen óriási azóta a fejlődés.

„Tovább erősítjük és bővítjük a sikeres glasstec konferencia formátumot, valamint a glass technology live (gtl) programot – magyarázta Lars Wismer, a glasstec igazgatója a közelgő vásár kapcsán. – A gtl egy egyedülálló platform az üvegipar legújabb fejlesztéseinek és innovációinak egy helyen, egy időben történő megismeréséhez. Az átfogó rendezvényprogram abban segít, hogy a látogatók átlássák az üvegipar minden szegmensére jellemző sokszínűséget és innovációs erőt. Ez magában foglalja az építészetet, a homlokzattervezést, a kézművességet, az autóüvegeket, az üvegfeldolgozást és -gyártást, valamint a szolártechnológiát és az intelligens üvegeket.”

Építészek számára érdekes lehet a neves nemzetközi építészeti irodák projektjeinek bemutatása egy építészeti konfresszuson „Aktuális trendek és kihívások az üveggel történő építészetben” témakörrel. A fórumot a glasstec szervezi a Detail szaklappal és Prof. Dr. Ing. Jutta Albus-szal együttműködve. Ennek pontos programja még nem ismert.

A Glasstec szakértőitől viszont megtudta a Tervlap.hu, hogy több kiállító is be fogja mutatni vákuumüveg termékeit, melyek – igaz, még nem túl nagy méretben – de már kereskedelmi forgalomban is kaphatók, például az AGC kínálatában. A peremek lezárása már korábban megoldott, de már a légtelenítő lyuk lézeres vágása, illetve a görbülő üvegtáblák felületének síkra korrigálása tette lehetővé a színvonalas tömeggyártást. Ez a tervezést is átalakíthatja, hiszen innentől fogva az ablak nem hőveszteséget jelent, hanem hőnyereséget, még a téli hónapokban is. Megfelelő árnyékolással szinte egy szabályozható hőforrás jön létre.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások