hír tervek mintaterv

Kevesebb munkájuk lesz az építészeknek


sebesp | 2021.03.19

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, akik jelenleg negyven mintaterv közül választhatnak, megtakarítva a drága tervezési költséget.

Egyre több család építkezik vagy vásárol ingatlant, amelyet utána át szeretne alakítani. Az ehhez szükséges tervezéshez szakértelem kell, a terveket pedig drága elkészíttetni, ezért a Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére. - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

A www.mintatervkatalogus.hu honlapon jelenleg negyven tervből lehet választani, de a jövőben mintegy száz lesz elérhető.

A katalógus célja a Magyar falu programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezete minőségének javítása.

A honlapról letölthető tervek építészeti minősége kiváló, műszakilag ellenőrzöttek és gazdaságosan megvalósíthatók. A tervek új épületek építéséhez és kockaházak átalakításához nyújtanak segítséget.

A megfelelő terv kiválasztása után ki kell tölteni a honlapon elérhető felhasználási szerződést, azt el kell juttatni a Lechner Tudásközpontnak. A terv részletes műszaki dokumentációjának letöltésére a szerződés megkötése után van lehetőség. (Természetesen adaptáló építészre szükség van - a szerk.)

(MTI)

 

Ugyanerről a Lechner Tudásközpont közleménye alapján készült hír az epitkezes.info.hu oldalon olvasható >> 

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások