hír épületek Pécs piac Vásárcsarnok

Kezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése


sebesp | 2020.07.16

Az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez szükséges kiegészítő forrásról is döntött szerdai rendkívüli ülésén a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése, ennek értelmében megindulhat a több mint hárommilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból finanszírozott létesítmény kivitelezése.

A pécsi belvárosban, a jelenlegi piaccsarnoktól délre eső területen megvalósuló beruházáshoz a területi- és településfejlesztési operatív program (top) pályázatán 2,5 milliárd forintot nyert el a város még 2016 végén, az akkori tervek szerint az összeg teljes egészében fedezte volna a beruházást. Múlt év nyarán hirdettek győztest a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzésen, de a nyertes B Build & Trade Kft. valamivel több, mint hárommilliárd forintos ajánlata miatt kiegészítő forrás bevonása vált szükségessé.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzés eredményességéről szóló tájékoztató szerint a több mint 13 000 m2-es telken megépíteni tervezett új pécsi vásárcsarnok 5 600 m2-es alapterülettel nyílik majd meg, és csaknem hetven parkolóhely és hűtőház tartozik majd hozzá – adta hírül az MTI.

A B Build & Trade a vásárcsarnok megvalósítása mellett a víz-, szennyvíz-, csapadékvíz- és közműcsatorna építési munkálatait, és az út, járda és körforgalom megépítését is elvégzi.

A Gettoplan-Bluepan konzorcium tervei alapján egy korszerű, világos, a vásárlók és az árusok számára is könnyen áttekinthető vásárcsarnok épül.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások