hír díj fotópályázat MOME MoME Campus

Kihirdették a MOME építészeti fotópályázatának eredményét


sebesp | 2019.12.10

Több mint ezer felvétel érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! építészeti fotópályázatra, melynek eredményét kedden a MOMÉ-n hirdették ki.

Idén ünneplik a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját, az iskola egyik legfontosabb munkársa pedig éppen Moholy-Nagy László volt. Szimbolikus, hogy a centenárium évében nyílt meg a nevét viselő egyetem új campusa – mondta el a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja által kiírt pályázat eredményhirdetése és díjátadója előtt Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Mint hozzátette, a MOME új otthona öt év alatt, 21,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg. A beruházás eredményeként 25 ezer négyzetméter új és felújított épületrész jött létre, valamint 16 ezer növényt ültettek a 1,5 hektáros, új közparkban, amelyet bárki látogathat.

Schneller Domonkos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben több fotópályázatot is kiírtak a főváros városarculati szempontból meghatározó beruházásairól; a következő pályázatot a nemrégiben elkészült Puskás Aréna megörökítésére indítják el.

A MOME Campus fotópályázatára csaknem 400 nevező összesen 1043 képet töltött fel, köztük számos magas színvonalú munkát – számolt be a helyettes államtitkár.

Barcza Dániel rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az új campus szeptemberi megnyitója után a pályázat izgalmas szellemi párbeszédre hívta a résztvevőket.

A MOME jövőre lesz 140 éves, nem szeretne azonban bezárkózni, ennek jegyében épült fel az egyetem új, 21. századi egyetemi központja is – jegyezte meg, hozzátéve: a MOME nemrég nyitotta meg Design Kompetencia Központját is, hogy szorosabbra tudja fűzni kapcsolatait partnereivel.

Szalontai Ábel fotográfus, a MOME Média Intézetének igazgatója elmondta, hogy az épületegyüttes jellegzetes adottságai ellenére számos egyedi hangú munka érkezett, a több mint ezer beadott pályamű rengeteg fantáziát hozott felszínre.

Az Épület, épületegyüttes kategóriát Varga Benjámin nyerte meg, az Élet a campuson – ember és épített környezet kategóriában Mészáros Gábor pályaműve lett a legjobb, a Részletek és absztrakt kategóriában Palkó György munkáját sorolta a zsűri az első helyre, a Sorozat kategória élén pedig Jancsó Gergely végzett.

A kategóriák első díjasai fejenként 200 000, a második helyezettek 100 000, a harmadik díjasok pedig 50 000 forintos tiszteletdíjban részesültek.

A fotópályázat anyagából a MOME Ground épületében kiállítás is nyílt.

(MTI)

Képek forrása: KKBK sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások