hír Bionikai Innovációs Központ Budapest

Kiírták a kivitelezői közbeszerzést a józsefvárosi kutatóközpontra


sebesp | 2016.10.10
A több mint kétmilliárdos beruházásban épülő bionikai központban hat emeleten 40 laboratóriumi egység kap helyet.

Kiírták a közbeszerzést a budapesti VIII. kerületben épülő Bionikai Innovációs Központ kivitelezésére. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem közelében, a Balassa utca 3-5. szám alatt létrejövő épület becsült értéke a hirdetmény szerint nettó 2,1 milliárd forint.

Az összesen 40 laboratóriumi egységet befogadó kutatóintézet nettó alapterülete 5200 négyzetméter lesz. A hatemeletes épületben parkoló, aula, étterem, konferenciaterem és állatokat tároló helység is létesül.

A binoka egy több szaktudományt átfogó tudományág, melynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba. Abból a megfontolásból indul ki, hogy a természetes kiválasztódás optimális megoldást jelent egy-egy problémára.

Az épület alapkövének letételekor elhangzott, hogy a tervek szerint olyan épület átadására kerülhet majd sor, amely lehetővé teszi a folyamatosan változó, multidiszciplináris tudományterület alakulásának követését is. Ez utóbbi megállapítást Balázs Mihály DLA vezető tervező is kiemelte, mint az építési tervek megalkotásakor fontos szempontot. Ez abban is megmutatkozik többek között, hogy az épületbe flexibilis, könnyen átalakítható tereket terveztek.


Forrás: Magyar Építők.hu / Magyar Kurír.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások