színkép | 2017.10.12
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nyílt, titkos, építészeti és belsőépítészeti ötletpályázata

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a „Király Gyógyfürdő rekonstrukciója és bővítésének tervezési munkái” (Budapest, II. kerület, Fő utca 84. szám alatt) címen nyílt, titkos, építészeti és belsőépítészeti ötletpályázatot ír ki.

A Király fürdő több korban épült ki, XVI. századi kupolás török fürdőcsarnokkal, és ehhez csatlakozó XVIII-XIX. századi épületszárnyakkal, mai formáját Pfannl Egon, dr. Borsos Béla és Gerő Győző 1954-1959 között végzett helyreállítási munkája során nyerte el. Állapota kritikus, ezért a kezelését végző Budapest Gyógyfürdői Zrt. teljes körű, átfogó felújítását tervezi.
A Király Gyógyfürdő műemléki felújításához olyan színvonalas koncepciótervek beérkezését várja a kiíró, amelyek a későbbi tervezési feladatok szakmai megalapozására, az igények előzetes tisztázására alkalmasak és képesek a Király Fürdő örökségét, történeti értékeit megőrizni és ma is érvényesen bemutatni, a Gyógyfürdő történeti és funkcionális sokszínűségének hagyományait folytatva, korunk eszközeivel és szemléletmódjával teremtenek hozzáadott értéket, tovább gazdagítva Budapest fürdőváros örökségét és növelve turisztikai vonzerejét, innovatív, „okos” megoldásokon alapuló látogatóbarát, hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethető környezetet teremtenek, valamint figyelemmel vannak az egyetemes tervezés során, az akadálymentesség megteremtésére is.

Bővebb információ a http://budapestgyogyfurdoi.hu oldalon, a pályázat hivatalos honlapján található.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások