hír fejlesztő

Klímatudatos fejlesztői célok


MagócsiAnikó | 2022.06.01

A Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletága továbbra is a jövőbiztos, fenntartható terek kialakítására fókuszál. A vállalat ezzel összhangban két új igazgatót nevezett ki a környezetvédelemmel, valamint az egészségvédelemmel és biztonsággal foglalkozó területekre.

A fejlesztő célja, hogy saját szén-dioxid-kibocsátását csökkentse és 2045-re az egész értékláncában elérje a nettó zérót. A vállalat eddig 46%-kal redukálta a karbonlábnyomát, a 2015-ös évet alapul véve. Az ezen a téren tett előrelépéseket a Financial Times és a vele együttműködő Statista nevű adatelemző cég is elismerte azzal, hogy a vállalatot Európa egyik klímatudatos vezető vállalataként nevezte meg. A Skanska klímacélkitűzését a Science Based Targets Initiative (SBTi) is akkreditálta, igazolva, hogy a vállalat hozzájárul a Párizsi Egyezményben megfogalmazott célkitűzés megvalósulásához, miszerint a globális felmelegedést 1,5 fokon kell tartani.

Veronika Themerson mostantól a vállalat környezetvédelmi igazgatója, míg az egészség és biztonság területért felelős igazgató Mircea Bosie lett. Themerson és Bosie a Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletágon belül a területeikhez tartozó csapatokat fogják irányítani Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon és Romániában.

Veronika Themerson több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik projektmenedzserként, építészként és vezetőként. Új szerepkörében a Skanska irodafejlesztési üzletága stratégiájának alakításáért, tervezéséért és kivitelezéséért fog felelni a fenntartható megoldások és innovációk terén. Veronika 2013-ban csatlakozott a Skanskához és különböző vezetői, igazgatói pozíciókat töltött be.

Mircea Bosie közel 15 éves karriert tudhat maga mögött az egészségvédelem és biztonság területén. A jövőben a Skanska Csoport stratégiájáért, munkavédelmi irányítási rendszeréért és a szabályozásokkal összehangolt üzletági munkavédelmi sztenderdek meghatározásáért és tervezéséért felel. 2012-ben érkezett a Skanskához és jelenlegi kinevezését megelőzően egészségvédelemért és biztonságért felelős vezetőként dolgozott Magyarország, Románia és Csehország vonatkozásában.

“Tapasztalatuk, műszaki és vezetői képességeik, az iparági trendek és sztenderdek, valamint szervezetünk alapos ismerete révén Veronika és Mircea kiválóan alakítják és valósítják meg majd a terveinket és céljainkat ezeken a stratégiailag fontos területeken a kelet-közép-európai régióban” – mondta Jacob Møller-Nielsen, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletága kiválósági központjának ügyvezető alelnöke.

Forrás: sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások