cikk

Költséghatékony és modern XXL méretű kerámia tetőcserepek a Tondachtól


d.adel | 2021.09.02

A Tondach legkorszerűbb tetőcserepei, az XXL méretű kerámia tetőcserepek, melyek széles forma- és színválasztékban elérhetők, és a Tondach Fusion technológiával garantálják a tető esztétikai tartósságát.

Ezek a tetőcserepek a Tondach 2008-ban átadott békéscsabai gyárában készülnek, mely egyike Európa legmodernebb tetőcserépgyárainak.  A szinte 100%-ban robotizált gyáregység különlegessége az agyagelőkészítő rendszere, mely 200 mikron finomságú porrá őröli az agyagot, a szemcsék elválasztása pedig meleg levegővel történik. Ez a technológia garantálja a tökéletes alapanyagot, mely kimagasló élettartamot és szerkezeti homogenitást garantál, kizárva a mészkukac képződés lehetőségét. A kerámiára jellemző finom megmunkálhatóság teszi lehetővé a kettős fej- és oldalhornyok kialakítását, melyek alacsony hajlásszögeken is nagyfokú biztonságot nyújtanak csapóeső vagy porhó behatolása ellen.

Sokan nem gondolják, de a különböző tetőcserepek mérete jelentősen eltérő lehet. Ennek megfelelően tetőfedőanyag választásakor nem a termék darabárát, hanem az egy négyzetméterre vonatkozó árat érdemes figyelni. A nagy felület nem pusztán a négyzetméter árban jelent megtakarítást, de a faanyag és a munkadíj költsége is alacsonyabb lehet, mivel a ritkább lécezés csökkenti a tetőléc szükségletet, és gyorsabbá teszi a tetőfedést.

Alacsony tömegüknek és a léctávolság változtathatóságának köszönhetően a Tondach XXL tetőcserepei rugalmasan beépíthetők: mind felújításnál, mind új építésnél kiváló megoldást nyújtanak. Meglévő szerkezeteken a kisebb súlyteher mellett nagy előny, hogy a cserépkiosztás meglévő szarufahosszra is könnyedén megoldható a cseréplécek rugalmas elhelyezhetőségének köszönhetően.

Az XXL család 7 tagja (Nativa, Nativa Plus, Bolero, Twist, Tangó Plus, Rumba, és Inspira) összesen 11 színben 4 különböző felületkialakítással rendelhető. A széles szín és formaválaszték a legkülönbözőbb stílusú tetőkre is képes tökéletes megoldást nyújtani.

Esztétikai tartósság Tondach Fusion felületekkel

A felületkialakítás a kerámia tetőcserepek egyik legfontosabb előnye. A Tondach tetőcserepei az alábbi négy felülettel állnak rendelkezésre: Natur, FusionColor, FusionProtect, Amadeus.

A Natur téglavörös kerámia téglavörös színét az alapanyag fémoxid tartalma és az égetési eljárás határozza meg. A natúr cserép anyagában téglavörös színű, a vágott éleken is a felületen láthatóhoz hasonló megjelenést biztosít.

A téglavöröstől eltérő színeket a Tondach Fusion technológia segítségével állítjuk elő. Az eljárás lényege, hogy különböző fémoxid tartalmú agyagporokból, további fémoxidok és esetenként speciális üvegpor hozzáadásával vizes oldatot készítünk, amit égetés előtt viszünk fül a tetőcserepek felszínére. Ez a keverék, amit a porózus kerámia magába szív, az 1000 °C feletti kiégetéskor fúzionál a cseréppel, azaz az agyagfesték és az agyagcserép eggyé válik, így egy elválaszthatatlan, lekaparhatatlan felületet képez.

Különböző összetételű keverékekkel egyre pórusmentesebb felületeket vagyunk képesek létrehozni. Minél homogénebb a felület, annál kevésbé tudnak rajta megtapadni a szennyeződések vagy a moha. Nem kell attól tartani, mint más utólag műanyag festékkel színezett tetőfedő anyagok esetén, hogy UV vagy egyéb környezeti tényező hatására a tető elveszíti színét, és felújító festék alkalmazása válik szükségessé. A FusionProtect felület a szél és a csapadék eróziós hatásával szemben is kiemelkedő védelmet biztosít.

Legmagasabb szintű védelmet a speciális, Amadeus felület biztosít. Ez az fényes, egyedülállóan sima és pórusmentes felület kiemelkedő öntisztuló képességének köszönhetően hatékonyan gátolja meg a moha és egyéb szennyeződések megtapadását.

Videó: 

További információ: WienerbergerTondach felületkezelési technológiák - Gyártói oldal - Wienerberger

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások