színkép | 2016.02.19
A kiállítás tizenöt dán építésziroda huszonegy projektjét mutatja be.

Mergnyitó:
2016. február 23. 18 óra

Helyszín:
Fuga Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u.5.)

A kiállítást megnyitja:
Tom Nørring (Dánia magyarországi nagykövete), Beleznay Éva (várostervező építész, Budapest volt főépítésze)

A kiállításon szereplő kortárs projekteket az alábbi építészirodák fémjelzik: Aart Architects, Arkima Architects, BIG, C.F. Møller, Cebra, Danielsen Architecture, Dorte Mandrup Arkitekter, Gehl Architects, Henning Larsen Architects, Juul | Frost Architects, PLH Arkitekter, Polyform Arkitekter, Schmidt Hammer Larsen Architects, SLA, 3XN

A dán építészeti hagyomány és design méltán nevezetes. Jørn Utzon, Arne Jacobsen és Henning Larsen munkásságát világszerte elismerik, ám az elmúlt években a dán építészek új generációja is letette névjegyét az asztalra. A Kortárs dán építészet című kiállítás tizenöt dán építésziroda huszonegy projektjén keresztül mutatja be azokat a fenntartható megoldásokat, amelyeket a dán design és építészeti kultúra napjainkban kínál a közterületek megújításától a lakóparkok építéséig. A kiállítás teljes anyaga Magyarországon első ízben a Fugában tekinthető meg. A kiállítást különböző kísérő programok is színesítik majd.

A kiállítás a dán Külügyminisztérium, a Danish Association of Architectural Firms és a Danish Design & Architecture Initiative együttműködésében jött létre.

Kapcsolódó filmvetítés: Koppenhágai álmok / Dán dokumentumfilm, 2009

A kiállítás megtekinthető: 2016. március 15-ig

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások