hír könyv kortárs magyar építészet

Kortárs magyar épületek egy nemzetközi kiadványban


sebesp | 2015.09.27
Bikás parki négyes metró állomás, Vasas vívócsarnok, zánkai gyermektábor új épülete és Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont Az Európai Építészet Atlasza című könyvben.

Az Erős Zoltán tervezte négyes metró Bikás parki állomása, a Kendik Géza által megálmodott fémszerkezetű Vasas vívócsarnok, Krizsán András zánkai gyermektáborának új épülete és a Földes László alkotta Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont került be Az Európai Építészet Atlasza (Atlas of European Architecture) című kortárs építészeti antológiába, amelynek segítségével a magyar építészek munkásságát világszerte megismerheti a szakma és a közönség egyaránt.

A svájci székhelyű Braun Publishing gondozásában megjelent kötet az elmúlt években Európában készült épületeket mutatja be ötszáz gazdagon illusztrált oldalon, díszdobozos kiadásban.

A kiadványban való megjelenés értékét a benne publikált házak és alkotóik tudása adja, hiszen a kor olyan elismert építészei is szerepelnek benne, mint a japán Kengo Kuma, a spanyol Santiago Calatrava, az olasz Renzo Piano, az angol David Chipperfield, a dán Henning Larsen és a német Coop Himmelb(l)au iroda.

A kiadó évente 30-40 kiadványt jelentet meg építészeti, városépítészeti témában, így terjesztői révén valamennyi földrészen megtalálható lesz a magyar építészek munkáit is tartalmazó kötet a szakkönyvellátókban. A könyvet a magyar házak alkotóinak részvételével mutatták be a Fugában.

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások