Csépé | 2020.06.08

Múzeum, kápolna és templom, óvoda, egyetem, vitorlásklub, sőt, egy úszóház is bekerült a Metszet legfrissebb számába. John Pawson apró németországi kápolnájától a Studio KO marokkói, 4000 négyzetméteres YSL Múzeumáig különböző méretű középületeket ismerhetünk meg.

A címlapra az utóbbi időben nemzetközi sikereket arató Gutowski Robert pátyi temploma került, melyről Katona Vilmos és Funk Bogdán írt elemzést. A külföldi példák között a Hawkins\Brown iroda különböző szintekkel operáló oxfordi egyetemi épülete, John Pawson végtelenül egyszerű unterliezheimi fakápolnája, valamint az Yves Saint Laurent Múzeum Marrákesből finom téglafelületekkel, a Studio KO irodától. A hazai példák között a Ferencz-Détári páros egy úszóházzal jelentkezik Wesselényi-Garay Andor tolmácsolásában, megismerhetünk egy vörös színben játszó óvodát a Koller-Csatai tervezőpárostól Getto Katalin írásából, valamint bemutatjuk a Taat Építész Műteremtől az alsóörsi Vitorlásklubot, melyről Kapovits Géza és Szilvási Attila írt alapos, szerkezeteket is bemutató cikket.

Állandó rovataink közül a Zöld Oldalak oktatással, a Mai szemmel a dunaújvárosi, Vasmű úti műteremházzal, az A_pro' rovat egy kis nyaralóval foglalkozik V. Marton Rozáliáról és Villányi Norberttől, a tervpályázatok rovatban az MVRDV-t mutatjuk be. 

A Metszet itt előfizethető. 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások