hír exkluzív cikk lakóépület metszet

Lakóépületek a Metszet 2022/2. számában


Ware-Nagy Orsolya | 2022.04.29

Lapozzon bele a második lapszámunkba, amelyben hazai és külföldi családi házakat és többlakásos lakóépületeket mutatunk be!

Címlapon Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter apartmanháza, amely a Közvágóhíd területén épült. A nyolc- és tízemeletes tömbökből álló lakóegyüttest Torma Tamás mutatja be. A további hazai példák mind budai családi házak: Sashegy és Németvölgy határáról, Sasadról, Svábhegyről és Máriaremetéről került a lapba egy-egy épület. A nemzetközi példák Ausztriából, Lengyelországból és Erdélyből érkeznek: előbbi egy többlakásos lakóegyüttes, utóbbi kettő pedig családi ház. 

Lakóépülettel foglalkozik a Mai szemmel rovat is: Jánossy György és Hrecska József Gyorskocsi utcai társasházának egykori és mai képét ismerhetjük meg, a Zöld Oldalak pedig a társasházak felújítási, korszerűsítési kérdését járja körül, kitérve az energetikai és jogi szempontokra is.  A Tervpályázatok rovat ezúttal a Nyugati pályaudvarra kiírt pályázatot és a nyertes Grimshaw Architects építészirodát mutatja be. Az Aktuális rovatban a március 25-én megrendezett 19. Nemzetközi Építészkongresszusról írt beszámoló olvasható.

A Metszet itt előfizethető. 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások