hír exkluzív lakóépület metszet

Lakóépületekkel foglalkozik a Metszet most megjelent 2020/2. száma


Ware-Nagy Orsolya | 2020.04.21

Családi ház, házfelújítás, többszintes lakóépület is került a Metszet új számába, és több cikkben járjuk körül a közösségi társasházak témakörét. 

Címlapon az újpesti Metrodom Panoráma lakópark: a zöld homlokzat új szintre lépett ezzel a projekttel. Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter munkája ezenfelül a telepítés szempontjából is izgalmas – reméljük, hamarosan a látványterven ígért képet láthatjuk élőben is. Az épületegyüttest Csanády Pál mutatja be. 

További hazai példák Vörös Gábor keszthelyi családi háza, valamint Fajcsák Dénes és Fábián Gábor cserépfalui lakóház-felújítása. A nemzetközi példákat ezúttal Szabó Julianna és Babos Annamária hozza egyenesen Bécsből: a közösségi társasházak különféle példáival foglalkoznak cikkeik, amelyek a barnamezős (volt vasúti területet rehabilitációjával létrejött) Sonnwendviertel, illetve a zöldmezős Seestadt Aspern közösségi-félprivát tereit, a kialakuló lakóközösségek életét és a mindezeket létrehozó várostervezési koncepciót mutatják be. 

Állandó rovataink közül a Zöld Oldalak és a Mai szemmel szintén lakóépületekkel, lakóközösségekkel foglalkoznak – a Mai szemmel ezúttal a miskolci Kollektív Házat mutatja be egykori és mai állapotában. 

A Metszet itt előfizethető

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások