családi házak tervek Egyesült Államok luxusvilla S3 Architecture

Luxusautókhoz luxushajlék jár, véli az Aston Martin


sebesp | 2020.10.07

Az amerikai S3 Architecture stúdió az Aston Martin luxusautó-gyártó építészeti tervezőirodájával közösen olyan házat tervezett, ahol a büszke tulajdonosnak nem kell járgányait rejtegetnie.

A Sylvan Rock két órányira helyezkedik el Manhattantől, egy Hudson-völgyi 55 hektáros erdős telek fái közt elrejtve, amely lehetővé teszi a lakók számára, hogy "újra kapcsolatba lépjenek a természettel".

A 600 méter hosszú felhajtó vezet a hegyoldalról lekígyózó, tört síkokkal határolt ház bejárati ajtajáig. A homlokzatot méretes üvegtáblák és fekete cédrus borítja. Sötét fém tetőfelületét, mely egy ponton drámai módon lefelé süllyedve fedett bejáratot képez, a környező sziklaalakzatok szaggatott alakja ihlette.

Mintha az otthon a tájból születne és térne. Az így létrejött dizájn ötvözi a modernista esztétikát a vidéki környezet magányával és környezetével, ezzel egyedi luxusélményt teremtve – vélik a S3 Architecture tervezői.

Az autókat a legalsó szinten elhelyezkedő galéria stílusú helyiségben mutatják be, amelyet körben üvegtáblák határolnak. A tér egy borozóban folytatódik, ahol áttört polcokon palackokat tárolhatnak a padlótól a mennyezetig.  A polcrendszer átlós rácsozata finom utalás az Aston Martin logójában látható egymást metsző vonalakra.

Ezen a szinten lesz egy iroda is, ahová a ház lakói bármikor visszavonulhatnak, ha egy kis munkakedvük támad. A házi iroda hatalmas ablakain át közvetlen közelről enged rálátást a sziklás külső környezetre.

Innen fel lehet jutni a földszintre, ahol konyha, hangulatos kuckó, étkező, társalgó sarok és számos más közösen használható tér található, amelyek a fedett medencére és a zöldellő tájra néznek.

A belsőépítészeti dizájnért felelős Aston Martin minden szobát parkettás padlóval és gazdag csokoládébarna tároló bútorokkal képzel el. A márványlapos asztalok és a plüss, bőrrel díszített puha bútorok tovább fokozzák az otthon pazar hangulatát.

"Az autógyártóval együttműködve továbbfejlesztettük azt a tőlünk egyébként sem idegen kreatív folyamatot, hogy a lakóházat hasonló módon szemléljük, mint egy autót, azaz 360 fokos tervezéssel, ahol egyetlen nézet sem élvez elsőbbséget a többihez képest" – mondták az építészek.

A Sylvan Rock területén további három nyeregtetős vendégház kap helyet egy tó felé lejtő füves domboldalon, melyek a látogatóba érkező barátok és családtagok számára a biztosítják a félrevonulás lehetőségét.

A 2021 elején kezdődő építés eredményeként a Sylvan Rock  lesz az első olyan ingatlan, amelyet teljes egészében az Aston Martin tavaly elindított Automotive Galleries and Lairs (Autó-kiállítóterek és tanyák) szolgáltatása keretében valósul meg.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások