hír épületek Hungexpo

Megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja


Ware-Nagy Orsolya | 2019.10.01

Alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja Budapesten, 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, egy új fogadóépületet és egy kongresszusi központot építenek – közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.Alapkőletétellel megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja Budapesten, 2021-ig nettó 55 milliárd forintból felújítják és korszerűsítik a meglévő pavilonokat, két új kiállítási csarnokot, egy új fogadóépületet és egy kongresszusi központot építenek – közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, Budapest a Hungexpo meglévő kapacitásai miatt már eddig is jelentős célpontja volt a konferencia turizmusnak, az iparág rohamos fejlődése miatt halaszthatatlanná vált a teljes terület revitalizációja.

A tájékoztatás szerint a fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát. A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt.

A Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg – közölte a Hungexpo. A beruházás során öt kiállítási csarnok – az A, a B, a D, a G és az F – megújul, megépül két – egy 7 500 és egy 9 500 m2 területű – új pavilon, és egy új fogadóépület.

A projekt egyik legjelentősebb eleme a kongresszusi központ építése, ahol helyet kap egy 2 000 fő befogadására alkalmas, osztható plenáris terem, valamint 24 kisebb szekció terem. Az épületet a jelenlegi legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülésrendszerrel szerelik fel, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínt rövid idő alatt átalakíthassák az igényeknek megfelelően – tájékoztatott a társaság.

Felújítják a terület teljes közmű infrastruktúráját, minden pavilont egyedileg lehet majd fűteni, hűteni. Bővül a parkolóhelyek száma, az épületek új infokommunikációs rendszert kapnak, amely segíti a látogatók útba igazítását, és növeli a hasznosítható reklámfelületeket – közölte a Hungexpo.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások