hír rendezvény Csernyus Lőrinc Kós Károly Egyesülés Makovecz Imre Vándoriskola

Megkezdődött a Kós Károly Egyesülés 30 éves jubileumi programsorozata


Ware-Nagy Orsolya | 2019.09.30

Vasárnap kezdődött a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kós Károly Egyesülés (KKE) programsorozata – közölte a szervezet az MTI-vel.

Az organikus építészeket tömörítő KKE nyitó rendezvényén vasárnap az egyesülés tagjainak legfrissebb munkáiból vetítenek fényfestést a Pál-völgyi barlangkatlan sziklafalára, Budapesten. Az eseményen a Sebő Együttes és Fábián Éva zenél.

November 10-én Szigetváron az egyesülés Makovecz Vándoriskolájának történetéről és jelenéről nyílik kiállítás a 2019-es Héttorony Fesztivál részeként.

Szintén a fesztivál keretében november 15-én Csengerben a KKE elmúlt 30 évének építészeti és kivitelezői tapasztalataiból nyitnak kiállítást. A tervek szerint ugyancsak tárlatot rendeznek Kassán és Csíkszeredán is, a Kárpát-medencei organikus építészetről és a KKE történetéről.

A Héttorony Fesztivál zárónapján, november 20-án a Pesti Vigadóban konferenciát és ünnepi kiállítást szervez a Kós Károly Egyesülés – derül ki a közleményből.

A szervezetet 1989-ben alapította hét kisszövetkezet Kampis Miklós, Kálmán István és Makovecz Imre vezetésével. A szervezet folyóirata az Országépítő, a magyar organikus építészet oktatására létrehozott posztgraduális mesterképzője pedig a Vándoriskola, amelynek jelenlegi vezetője Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész.

(MTI)

Részletes program az MMA oldalán

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások