hír L. Simon László Puskás Imre Sárváry István

Megvan L. Simon László utóda, Sárváry Istvánét még csak találgatják


Csépé | 2016.08.08
Dr. Puskás Imre, eddigi kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár váltja L. Simon Lászlót – értesültünk szakmai körökből. Augusztus 15-tel távozik Sárváry István, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke is, utódjáról még csak találgatások vannak.

Dr. Puskás Imre 2014-től töltötte be a kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkári posztot, úgy tudjuk, pozitív szakmai visszhanggal. Több forrásból is úgy értesültünk, mostantól ő tölti be a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős (helyettes?) államtitkári posztját, és ő felügyeli a Nemzeti Hauszmann Tervet is. (Mint ismeretes, a június 30-i "kormányinfo" tájékoztatón jelentette be Lázár János L. Simon László menesztését.) Arról nincs hír, L. Simon László milyen területen folytatja tovább, de Lázár János szerint más területen számítanak munkájára.

Július 20-án jelentették be, hogy Sárváry Istvánt, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnökét is felmentik augusztus 15-i hatállyal, aki ezt a posztot nagyjából egy évig töltötte be (elődjéhez, Sághi Attilához hasonlóan), és aki korábban a miniszterelnökségen L. Simon László közvetlen munkatársa volt kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárként. Ha a HVG találgatása igaz, hogy a megürült két hely valamelyikére Katona Andrást, Füleky Zsolt helyettesét nevezik ki, akkor a fentiek fényében – kizárásos alapon – arra gondolhatunk, hogy Katona András lesz a Forster Központ új elnöke.

Dr. Puskás Imre életrajza

Dr. Puskás Imre tavaly novemberi előadása továbbképzési rendszerünkben:

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások