sebesp | 2018.12.14
Letisztult vonalaival a gravitációt is tagadja a Fran Silvestre Arquitectos most elkészült spanyolországi villaépületével

Egy megállapodott, kertekkel körülvett, nagy és hosszúkás telek, a távolban a tengerre néző kilátás és egy kis kellemes szél. Ez az épület keresett és szerencsésen megtalált kiindulópontja.

Három elem alkotja a projektet. A telek hosszanti irányában elhelyezett lakótér üveghasábja, melyet elfektetett "T" metszetű tető fed. Az egész egy fehér márvány dobozra van ültetve, amely a telek teljes területét kitölti, és további intimitást biztosít. Ez a geometria segít a tenger fuvallatának átérzésében, egyúttal megvéd a kíváncsiskodó szemektől, és élvezi a szomszédok nélküli függetlenséget. Nyáron leárnyékolja a déli napsugaraktól az épületet, télen pedig átengedi azokat.

A fő lakótér, amelyet a karakteres konzol árnyékol, az alsóbb szint tetején, a kültérben folytatódik. Az alsóbb szint járható teteje egyfajta bámészkodóvá válik, amely a telek teljes felületét birtokolja.

Az üveghasábra ültetett geometrikus fedél szinte lebegni látszik. Kő talapzat teszik teljessé a horizontális kompozíciót.

Forrás: Fran Silvestre Arquitectos honlapja

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások