hír rendezvény csarnokmegoldások ipari építés ipari padlók

„Most már teljesen összezavarodtam” – beszámoló az első Ipari Építés konferenciáról

Kecskemét, szeptember 21.


Csépé | 2011.09.26
Rengetegen voltak kíváncsiak Kecskeméten az első Ipari építés–Csarnokmegoldások 2011 konferenciára, és – mint a kérdés-válasz fórum mutatta – főleg Polgár László professzori előadása vetett fel kérdéseket.

A konferenciát Dobai János egészen a középkori gyökerekig visszanyúló ipari építészettel foglalkozó előadása indította, ami a legfrissebb, mai épületek pozitív és negatív kritikáiig futott. Érdekes volt, hogy több épület szerepelt a negatív példák között, melyeket Csanády Pál Metszet-főszerkesztő tavaly az ipari épületek kommunikatív példái között mutatott be. A pozitív példák – többek között Pető Lászlóék ismert fekete csarnoka – között sok kreatív, ötletes, mégis visszafogott épület szerepelt.
A nap egyik nagy meglepetése az ipari padlók körében bekövetkező paradigma-váltás bemutatása volt: terjednek a hézagmentes ipari padlók, melyek kivitelezésének egészen más a felfogása, és melyeket néhány nemzetközi hírű professzor éppúgy támad, ahogy mások támogatnak. Ennek kapcsán hangzott el a címbéli mondat – bizonyos, hogy alapvető változások zajlanak az ipari építésben.
A változásról tanúskodott számos gyártói előadás is. Átalakulnak az ipari épületekkel szembeni hőszigetelési és komfortigények is – e tárgykörben is sok hasznos ismerettel gazdagodhatott a több mint 110 szakmai résztvevő.

A sorozat további állomásai:
szeptember 29.: Veszprém – Völgyikút ház (Kopácsi u. 2.)
október 6.: Szeged – Vedres István Építőipari SzKI., (Horváth Mihály u. 2.)
október 13.: Pécs – PTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar (Boszorkány út 2.)
október 19.: Budapest – Office Campus (IX. kerület, Gubacsi út 6.)
október 26.: Miskolc – City Hotel (Csabai Kapu 6.)

Program és tudnivalók

Regisztráció

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások