színkép | 2012.09.06
Nyílt tervpályázat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára szükséges sport, oktatási és rekreációs funkciók, kiszolgálásra alkalmas épület tervezésére.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-jétől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar (BCE KIK) összevonásával jött létre, a felsőfokú közszolgálati szakemberképzés bázisintézményeként, az érintett intézmények általános jogutódjaként.
Az Egyetem székhelyeként a Budapest, VIII. kerületben fekvő Orczy Kert területét jelölte meg a kormányhatározat.

A TERVPÁLYÁZAT CÉLJA:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára szükséges sport, oktatási és rekreációs funkciók, kiszolgálásra alkalmas épület alakuljon ki. Helyet adjon az egyetemi sportélet, illetve az egyetemi speciális fizikai felkészítés lebonyolítására. Mindezt magas szintű építészeti megfogalmazással tegye. A kiírásban megfogalmazott tervezési program megvalósítására pályázati formában keresi kiíró a legjobb tervmegoldást és ez alapján a feladat tervezésére legalkalmasabb tervezőt.

Az NKE Sportépületének hazai sportrendezvények lebonyolítására alkalmasnak kell lennie a következő sportágakban azok média megjelenésével együtt.
Sportcsarnok: kézilabda, tollaslabda, asztalitenisz, súlyemelés, tornasport, ökölvívás, röplabda, kosárlabda, birkózás, cselgáncs, vívás, tenisz, teremlabdarúgás.1200 fős lelátóval.
Edzőterem
Uszoda: Versenyúszás, alapfokú búvároktatás. 200 fős lelátóval
Kültéri sportpályák a kapcsolódó a speciális, extrém fizikai erőnlétet és ügyességet igénylő képzésre és versenyek fogadására.
A komplexum gazdaságos üzemeltetésének elengedhetetlen feltétele a flexibilitás, a többcélú hasznosíthatóság biztosítása. A sport-funkciók mellett szóba jöhetnek koncertek, konferenciák, vásárok, kiállítások.

Hirdetmény és Teljes pályázati kiírás megtekintése

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások