hír exkluzív tervek Berlin Emlékmű Milla & Partner

Nemzeti összetartozás közös imbolygással


sebesp | 2020.06.02

Berlinben épül a "Szabadság és egység nemzeti emlékműve", mely az összetartozást együtt átélhető élménnyé tenné egy hatalmas mozgó tálban.

Megkezdődött a németországi „Szabadság és egység nemzeti emlékműve” építése. A Berlinben megvalósuló alkotás az 1989-ben a kommunista állammal szembeforduló és az ország újraegyesítése mellett kiálló tüntetőknek állít emléket. 

A Milla & Partner koncepciójának különlegessége, hogy a kinetikus szobor egy hosszúkás lapos tál formáját ölti, melyre rásétálhatnak a látogatók. Az igazi élményhez azonban együttműködésre van szükség, némi összefogással ugyanis a lágyan ívelt platform a többség oldalára billenthető. A látogatók mozgását követve lassan fel-le hintázik majd a hatalmas tál, amikor a látogatók egyik vagy másik oldalának felső élének közelében gyűlnek össze. Ez az interaktív közösségi szobrászat az egységgel, a kommunikációval és a részvétellel elérhető eredményre emlékezteti a közös élmény létrehozásában részt vevőket.

Ennek megéléséhez azonban tényleges részvételre és interakcióra van szükség. Az 1989-es békés forradalomhoz hasonlóan az embereknek kommunikálniuk kell és a közös fellépésről kell dönteniük a mozgás megteremtése érdekében. Ha legalább 30 emberrel többen állnak a 18×50 méteres tál egyik oldalán, mint a másikon, a tál lassan és óvatosan mozogni kezd, ezáltal új perspektívák nyílnak meg a résztvevők számára, személyes élményt nyújtva a megemlékezőknek.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások