hír cikk

Nemzetközi díjat nyert a Minaro Hotel Tokaj MGallery szállodához tartozó TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ


Ware-Nagy Orsolya | 2023.10.16

Értékes nemzetközi elismerést kapott Tokaj turisztikai központja, az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj MGallery-hez tartozó TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ.

Rangos nemzetközi elismerést, BIG SEE Tourism Design Award 2023 díjat kapott az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj MGallery turisztikai központja, a BORD Építész Stúdió által tervezett TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ.

A BIG SEE Award díjat azért hozták létre öt évvel ezelőtt, hogy elismerjék és népszerűsítsék az építészet, a belsőépítészet és a kreatív iparágak terén elért kiváló eredményeket, alkotásokat. Az elismerés hozzájárul a turizmus, a termék- és formatervezés terén elért egyedi és eredeti kreatív eredmények népszerűsítéséhez nemzetközi szinten. A díjakat 21 országban, hat különböző kategóriában osztják 2018 óta.

A BIG SEE a hivatalos honlapján díjazott TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központról azt írja, hogy a természetes domborzati adottságokat kihasználva egy olyan épületet hoztak létre Tokajban, amely harmóniában áll környezetével és rejtetten simul a tájba.

„Ez a kialakítás az épület középpontjában található éltető forrásra tereli a figyelmet, amely ugyanakkor mindenki számára hozzáférhető és látható. Az elhagyott andezit bánya U formájú természetes kőfala öleli körül a forrást. A turisztikai központnak az épülete ezt az ívelt formát követi és teszi teljessé. Az egyszintes, tájba simuló épület szabadon átjárható.”

A TATK a Minaro Hotel Tokaj MGallery lábánál található, körülbelül három perces sétára az ötcsillagos tokaji szálloda bejáratától. A minimalista stílusú rendezvényterem 100 fő befogadására képes, felszereltsége tökéletesen alkalmas különböző workshopok, csapatépítő tréningek és zártkörű rendezvények lebonyolítására. Esküvők számára is ideális helyszín a rendezvényközpont, amelynek tetején gyönyörű természeti háttérrel lehet megtartani a polgári szertartást. A felnőttbarát tokaji szálloda kollégái elhivatottak aziránt, hogy teljeskörű vendégszeretetben és kiszolgálásban részesítsék a rendezvények résztvevőit. Tapasztalt csapatuk figyelembe veszi és prioritásként kezeli, hogy a vendégek kérései maradéktalanul teljesüljenek.

„Szállodánk fontos célja, hogy unikális koncepciójával és egyedi kiegészítő szolgáltatásaival hozzájáruljon Tokaj régió turizmusának a fellendítéséhez. Nagyon örülünk, hogy nemzetközi szinten is elismerték ezt a törekvésünket, és biztosak vagyunk abban, hogy a TATK Tokaj Aktív Turisztikai Központ, valamint az általa elnyert díj is segít abban, hogy ez a célunk megvalósuljon” – mondta Dana Janigova, a Minaro Hotel MGallery vezetője.

A TATK elsődleges célja, hogy a Tokajba és környékére látogató vendégek több időt töltsenek a térségben, illetve, hogy a borturisztikai céllal érkező vendégek kísérői is különleges élményekben, programokban részesülhessenek úgy, hogy a gasztronómiai és borászati vonalhoz is illeszkedjenek a kínált szolgáltatások, programok.

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások