sebesp | 2017.09.01
Egy spanyol dizájner egyszerűen beköltözött egész irodájával egy híd alá. Ott 'élősködik', amíg el nem küldik máshová.

Fernando Abellanas spanyol tervező egy valenciai műtárgyon 'élősködik'. A tervező egy graffitikkel borított híd alá telepítette titkos stúdióját, felhasználva a vasbeton szerkezetet, amely tetőt és falakat képez a rejtekhelyhez.

Abellanas, aki a Lebrel Studio néven bútorokat és világítást tervez, mindössze két hét alatt hozta létre a kisméretű fa- és fémkeretes kunyhót. Pontos helyét a városon belül nem árulja el, hiszen engedélye nincs rá, de azt mondja, gyakran vonzódik elhanyagolt helyiségek kialakításához.

A projektet Valencia használaton kívüli helyszíneit figyelemmel kísérő sorozat részeként látja, és annak ellenére, hogy nyilvánvalóan lehetőséget adott közösségi hozzászólásokra, azt állítja, hogy nem a városban érzékelhető megfizethető helyek hiányáról akart állást foglalni.

A stúdiót városi kunyhóként tervezték, amely elvonulásra ad lehetőséget a város nyüzsgésétől, miközben közvetlenül a forgalmas út alatt van. A polcok munkaterületet kínálnak, de tárolóhelyként szolgálnak az ágyneműnek és a lámpának is, lehetővé téve az éjszakai tartózkodást.

"Ebben az esetben nem olyan idilli kunyhóra utalok, amilyet az erdő közepén találnánk, hanem a városból visszanyert apró terekre, ahol el lehet rejtőzni a város lendületes tempójától" mondta Abellanas.


Képek: Jose Manuel Pedrajas

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások