sebesp | 2017.06.04
A Google bemutatta tervezett új londoni központjának első képeit – egy hatalmas, 11 emeletes épületet, amelyet a Heatherwick Studio és a Bjarke Ingels Group közösen tervezett.

A hasonló nevű pályaudvar mellé tervezett King's Cross Campus, az Egyesült Államok területén kívül az első teljes tulajdonú és tervezett Google épület lesz, több mint kilencvenezer négyzetmétert tesz ki, amelyből a Google az alapterület 65% -át foglalja el. A Google az építési engedély iránti kérelmet benyújtotta, a kivitelezése várhatóan 2018-ban megkezdődik.

A tervek szerint olyan campust hoznak majd létre, ahol 7000 munkatársat tudnak elhelyezni. A benyújtott tervek szerint a komplexumban beltéri kosárlabdapálya, masszázs szalon és úszómedence is lesz, tetejét pedig tágas tetőkert borítja majd. A dolgozók kényelmét három kávézó-étterem is szolgálni fogja, lazítani pedig a felső három szintet összekötő sétányon is lehet majd, kilátással a szomszédos peronokra.

A projekt a cég "természetes" koncepciójának megfelelően, minden anyagot a Google egészséges anyagok programjának listájáról szereznek majd be.

A környék napjainkban jelentős átalakuláson megy keresztül, az új irodaházak és lakóépületek mellet a régebbi ipari csarnokok és a közlekedési létesítmények is meghatározzák a terület identitását. "A környezeti adottságok miatt ezt az új épületet a Google-, mint egy olyan infrastruktúrához hasonlítjuk, amely egy cserélhető elemcsaládból készül, biztosítva, hogy az épület és a munkaterület az elkövetkező években rugalmas maradjon." – nyilatkozta Thomas Heatherwick.

A rossz nyelvek szerint a brit sztár dizájner egyszerűen újrahasznosította a néhány hete a nehezen kontrollálható költségek elvetett Garden Bridge tervét.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások