sebesp | 2012.03.22
A híres futballklub bemutatta a 2015-ben megnyíló üdülőszigetének terveit.
A labdarúgás legalább annyira üzleti vállalkozás (ha nem jobban), mint sport, így a játékosokért vagy legalábbis a márkanévért rajongók kiszolgálása nem állhat meg a stadionok zöld gyepszőnyegén. Ezt felismerve a Real Madrid az Egyesült Arab Emirátusok kormányának támogatásával egy üdülő komplexum létrehozására készül. Az 1 milliárd dolláros költségvetésből megvalósuló beruházás a tervek szerint egy mesterséges szigeten épül majd fel. Szolgáltatásai között sportlétesítmények, jachtkikötő, luxus hotelek és villák, élménypark, a klub múzeuma és egy tízezer főt befogadó, egyik oldalról a tenger felé nyitott stadion szerepel majd.

„A sziget megvalósítása határozott lépés annak érdekében, hogy megerősítsük jelenlétünket a Közép-Keleten és Ázsiában. A Real Madrid Resort Island (Real Madrid Üdülő Sziget) hatalmas méretekkel rendelkező és a legmagasabb igényeket kielégítő turista és sport központ lesz. A különleges komplexum a minőségi szolgáltatásokat kereső látogatók millióit fogja vonzani.” – mondta Florentino Pérez, a Real elnöke.

A 430.000 négyzetméteres létesítményben a megnyitás évében, 2015-ben nagyjából egymillió látogatóval számolnak. Mint mondják, a mesterséges helyszíne Európából a Távol-Kelet felé félúton található, ahol becslések szerint a klubnak 300 millió rajongója él.

Forrás: Guardian
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások