sebesp | 2019.06.06

A CetraRuddy építésziroda chevron-mintás tornyot tervezett a New York-i Rockefeller Center fejlesztőinek, amely a komplexum art deco stílusát folytatja.

A 45 emeletes Rose Hill-torony New York NoMad negyedében épül. Elkészülte után a lakóépület bronz külsőt kap chevron-mintával keretezett ablakokkal, amely a Rockefeller-csoport 90 évvel ezelőtt elkészült Rockefeller Centerének építészeti stílusára utal.

"A Rose Hill közvetlen kapcsolatot teremt a Rockefeller Center 20. századi art deco hatásával. Az elmúlt években az Egyesült Államokban számos sikeres lakóépületetet fejlesztettünk, de a Rose Hill-lel visszatérünk a gyökereinkhez, Manhattanhez, ahol olyan projektet hozunk létre, amely képviselheti az örökségünket, és kiállja az idők próbáját – mondta a Rockefeller-csoport alelnöke, Meg Brod.

Aranyozott, függőleges tagolás határozza meg az építészeti keretet, a felső szinteken visszalépcsőzve, ezzel is erősítve az 1920-as évek stílusával való kapcsolatot.

A 183 méter magas magas torony 123 lakást – stúdiólakástól a négy hálószobásig – foglal magában, valamint privát és közösségi külső terek egész sorát.

A dekoratív részletek belül is folytatódnak. A lobbyt fapanelekkel burkolt falakkal, fém díszítéssel és geometriai fekete-fehér csempe padlóval tervezték. Egy nagy fekete márvány kandalló lesz a bronz felületű társalgó központi eleme.

A lakosztályok nagy ablakokkal, magas mennyezettel, fehér falakkal, rozsdaszínű fa padlókkal és bronz vasalatokkal rendelkeznek. A konyhákat matt faszén színű bútor ékesíti majd, fémkeretes üveg felső szekrényekkel és finoman megmunkált márvány munkalapokkal.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások