hír tervek Párizs Franciaország Notre Dame

Stílusgyakorlatok, 2. fejezet: Állítsátok meg az (önjelölt) építészeket!


sebesp | 2019.05.23

A Notre Dame leégett teteje beindította a kreatív elméket. Az ötletek csak jönnek feltartóztathatatlanul, de vajon mi végre?

Uszoda vagy McDonalds, cirkusz vagy parkolóház, tulajdonképpen sokféleképpen használható egy romokban heverő katedrális, csak megfelelő kérdésfelvetésre van szükség.

Mit utálok Párizsban? Mivel lehetne jobbá tenni a parkolást? Van-e elegendő minőségi szórakozási lehetőség a turisták hordái számára? Kaphatnék-e egy dupla sajtburgert Louis Vuitton-módra?

Eddigi munkáik kapcsán elismert, vagy éppen könnyű hírnévre vágyó építészek ötletdömpinggel árasztották el az internetet, lássuk az aktuális felhozatalt!

A "The Pool" az Ulf Mejergren Architects kreativitását dicséri. A svéd társulat valószínűleg a nyári hőséget utálja nagyon, ezért egy gigantikus medencével örvendeztetnék meg a csatakos turistákat, persze páratlan látvánnyal.

A brazil Pedro Ribs Louis Vuitton 200 millió eurós adományát ünnepelné egy a huszártoronyra tűzött gigantikus zászlóval.

Yung Yonge és Rob Cross az észak-amerikai autókultusz előtt hajtanának főt, egyúttal javítanák a francia főváros parkolási gondjait néhány keresetlen parkolólemezzel.

Egy ismeretlenség homályába burkolódzó kreatív elme nyilvánvalóan az egy főre eső Mekik alacsony száma ellen tiltakozik a McNotre-Dame címmel publikált projektjében.

Egy másik ismeretlen kétségtelenül közelít a dolog lényegéhez: szerinte az egész kész cirkusz. Vagy csak minőségi szórakozásra vágyik?

A chilei születésű, New York-ban élő Sebastian Errazuriz megelégelte az önjelöltek önelégült ötletparádéját, és az ügy lezárása érdekében egy a katedrális tetejére konstruált rakétakilövő állomással örvendeztette meg a nagyérdeműt, mondván, ennél nagyobbat úgysem pukkanhat semmilyen más ötlet, úgyhogy mindenki nyugodjon le, és hagyja abba az ötletelést!

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások