cikk

Stílusos nyílászárók bármilyen igényre

Elegant – díjnyertes profilrendszer a Deceuninck-től


d.adel | 2020.11.27

A Deceuninck Elegant névre hallgató profilrendszere a Német Dizájn Díj különdíját és a Red Dot Design Díját egyaránt elnyerte „terméktervezés” kategóriában. Az elismerés nem meglepő, hiszen a profilok megfelelnek a modern építészet által támasztott sokrétű elvárásnak, és egyúttal remek technikai paramétereket és hőszigetelést kínálnak.

Dizájn minden ízléshez 

Az Elegant profilok jellemzője a karcsú, minimalista, modern megjelenés, amely a PVC ablakok minden előnyét kínálja, ám küllemben megtévesztően tudja utánozni akár a fa, akár az alumínium nyílászárókat. Keskeny, szögletes formája illeszkedik a fal síkjába, így a kivitele valóban a nevéhez méltóan elegáns. 
Az ablakok 50 különféle dekorban pompázhatnak: a klasszikusabb megjelenéshez különféle faerezetminták, a trendkövetőknek extravagáns, akár vörös vagy antracit színben pompázó ablakok, a futurisztikus épületekhez pedig akár alumíniumborítás, illetve fémszemcsékkel gazdagított fólia is elérhető.

Nagyszerű szigetelés és innovatív megoldások

Az Elegant profilrendszer rendkívül alacsony hőátbocsátással, mindössze 0,88 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik, így passzívházakhoz is alkalmas. A hamarosan érkező ThermoFibra technológiának köszönhetően termomerevítős ablaktokkal kombinált, hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil fejlesztés a Forthex technológiával ötvözve pedig feleslegessé teszi az acélmerevítés használatát a profil belsejében. Ezáltal a korábbinál kisebb súlyú, nagy méretű ablakok alakíthatók ki. A 76 milliméteres beépítési mélységnek és a 85 milliméteres szárnyszélességnek köszönhetően, illetve a különféle üvegezési vastagságok alkalmazásával pedig még tovább növelhető a szerkezet hő- és hangszigetelő képessége.

A méret nem lehet akadály

Amellett, hogy kitűnő technikai paramétereket és hőszigetelést kínál, a díjnyertes profilrendszer elérhető egyenes és vízvetős kivitelben is. Használható normál és rejtett vasalatokkal egyaránt, illetve a stabil univerzális acélmerevítőknek, és a speciális ragasztott üveg technológiának köszönhetően a profilrendszer lehetővé teszi, hogy akár az átlagosnál nagyobb – 2,5 méteres szárnyakkal rendelkező – ablakokat is kivitelezhessünk vele. Így rendkívül szabad teret biztosít a kreatív tervezéshez és az egyedi elképzelések és álmok megvalósításához.

Búcsi János, a Deceuninck termékmenedzsere

Bővebb információ: https://elegant.deceuninck.com/hu/

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások