hír

Szabad a katt, de nem mindenütt!


sebesp | 2015.05.11
Eljárás indult egy fényképező osztrák építész ellen Abu-Dzabiban

Az osztrák állampolgár az ország fővárosában, Abu-Dzabiban készítette a fényképet. A Kurier beszámolója szerint ezt követően egy géppisztolyos, egyenruhás férfi lépett oda hozzá, elvette a fényképezőgépét és az útlevelét is.

A lap állítása szerint az építész "nem szándékosan" fotózta éppen azt az épületet.

Három napi vizsgálati fogság után a férfi újra szabadlábon van, az országot azonban nem hagyhatja el.

A vád szabálysértés, kémkedés vagy akár terrorizmus gyanúja is lehet.

Martin Weiss, az osztrák külügyminisztérium szóvivője megerősítette a történteket az APA osztrák hírügynökségnek, és hozzátette: néhány országban a nagykövetség épületének fotózása már terrorcselekmény előkészítésének számít, ami hosszú börtönbüntetést vonhat maga után. A szóvivő szerint leginkább turistákkal esik meg, hogy tiltott épületet fotóznak, mivel nem értik vagy éppen nem látják meg a figyelmeztető kiírást.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a férfi már kapcsolatban van az osztrák konzulátussal, van osztrák jogi képviselője, azonban azt még nem lehet tudni, hogy ügye mennyi ideig húzódik.

Az osztrák illetékes hatóság azt tanácsolja a hasonló helyzetbe került turistáknak, hogy a fotót azonnal töröljék le a gépükről. Ugyanezt tette az osztrák építész is, azonban mivel leginkább épületekről készült fotók voltak gépének memóriakártyáján, még gyanúsabb lett a hatóságoknak.

Forrás: www.hirado.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások