hír épületek Budapest BudaPart lakásépítés

Gombamód nőnek ki a földből a BudaPart beruházás épületei


sebesp | 2020.06.21

Elérte legmagasabb pontját a BudaPart Otthonok ’E’ épülete. Három évvel az alapkőletétel után a hatodik épület szerkezete is elkészült Budapest legújabb városnegyedében, a XI. kerületben, a Kopaszi-gát szomszédságában.

Nagy tempóban, magas minőségben épülő irodák és lakóépületek sora válik egyre inkább láthatóvá a Kopaszi-gát szomszédságában, ahol a járványhelyzet ellenére az elmúlt hónapokban is gőzerővel haladtak a munkálatok. Ennek is köszönhetően terv szerinti a kivitelezés, és a BudaPart Otthonok ’E’ lakóház legmagasabb pontjára felkerült a bokréta, ami 32,4 méter magasban jelzi az épület egyik meghatározó mérföldkövét. A fejlesztő Property Market Kft., a Market-csoport tagja és a kivitelező Market Építő Zrt. közösen ünnepelte a legmagasabb építési pont elérését.

A BudaPart Otthonok ’E’ épület kivitelezését 2019. március végén kezdte meg a Market-csoport, a jelenlegi szerkezetkész állapottal 46%-os készültséget értek el. Jól látszik a 182 lakásos épület iránti nagy érdeklődés, mivel az eladott lakások száma megközelíti az 50%-ot.

A földmunka során 7 974 m3 tömör földet emeltek ki, ezt követően hét toronydaru összehangolt munkája segítette a nyolcemeletes ház megvalósulását. A szerkezetépítés során 13 184 m3 beton és 1 880 tonna betonacél került az épület vázába.

A következő időszakban a lakások, a folyosók, a közös területek belső kialakítása veszi kezdetét, bekerülnek a válaszfalak, elindulnak a festési, burkolási és szerelvényezési munkák, megkapja az épület a nyílászárókat és a homlokzati elemeket, miközben a pinceszinten befejeződik a gyantázás. Az épület fűtése és klímája a vasbetonba kerülő hűtő és fűtő panelekkel történik, és ezzel a BudaParton az első ilyen technológiával épített lakóház lesz. Átlagosan napi 200 ember munkája biztosítja az ütemterv megtartását. Érdekesség és egyben az egyediség egyik jele is, hogy 160 féle különböző műanyag nyílászáró konszignáció készült a lakásokhoz, ezekből összesen 1010 darab ajtó vagy ablak épül be.

A városnegyed és a BudaPart lakásai is számos innovatív technológiával rendelkeznek. A legújabb BudaPart Otthonok ’E’ épület minden lakását smart home rendszerrel, gépesített konyhabútorral, redőnyökkel, energiatakarékos megoldásokkal, mennyezetfűtéssel és -hűtéssel, mozgásérzékelővel felszerelve adják át a tulajdonosoknak. A komplex szolgáltatási portfolió részeként bevásárlóutca, boltok, éttermek és bárok, óvoda, sportpályák, fitneszközpont, további rekreációs lehetőségek, strand, valamint játszóterek is várják majd a lakókat, dolgozókat és látogatókat.

Forrás: BudaPart

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások