sebesp | 2015.07.09
Megkapta az építési engedélyt a 226 méter magas torony, melynek lágyan hullámzó vonalait az énekesnő zenei klipjéből vették át.

A Premiere Tower Melbourne-ben valósulhat meg, tisztelegve a textillel fedett hullámzó testeknek, mely Beyoncé 2013-as albumán szereplő Ghost című számának videoklipjében bukkannak fel. A formát a szerkezeti hatékonyság keretein belül tartva a lehető legélethűbben próbálták életre kelteni a lágy idomokat.

„Akik inkább a művészeti, mint a tudományos oldala érdekel, eláruljuk, hogy a forma valami sokkal inkább esztétikusra utal – reméljük sokan emlékeznek még Beyoncé Ghost című klipjére.” – fedi fel a titkot az Elenber Frazer iroda.

A 68 emeletes épületben, mely a nagyváros üzleti negyedében épülne fel, 660 lakás és egy 160 szobás hotel kap majd helyet.

Komplex formák megvalósítására alkalmas számítógépes parametrikus modellezéssel formálták meg a felhőkarcolót, melynek felülete hol kifelé hol befelé mozdul. A tervezők szerint az épülettömeg komoly kutatások eredményeként alakult ki, elérve e az épülettömeg leghatékonyabb szervezését, figyelembe véve a szúk helyszínt, meghatározó széljárást, és egyéb klimatikus adottságokat.

Forrás: www.dezeen.com

Az ihlető Beyoncé-videó:

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások