sebesp | 2016.04.11
Mohammed Alabbar, az Egyesült Arab Emírségek vezető ingatlanfejlesztő cégének, az Emaar Properties-nek az elnöke vasárnap jelentette be, hogy összefognak Santiago Calatravával egy új felhőkarcoló megépítésére. A dubaji világkiállításra készül, és a szintén dubaji Burdzs Kalifa építői tervezik.

A Tower (torony) nevű épület magasabb lesz a 828 méteres Burdzs Kalifánál, amely jelenleg a világ legmagasabb épülete. Építési költségei egymilliárd amerikai dollárra rúgnak majd. A felhőkarcoló “egy fokkal lesz magasabb a Burdzs Kalifánál, és a 2020-as világkiállításra készül el” – közölte Alabbar, nem fedve fel, mit ért egy fok alatt. Azt azonban hozzátette, hogy a pontos magasságát majd csak az épület befejezésekor fogják nyilvánosságra hozni.

A Burdzs Kalifával ellentétben a Torony nem hagyományos felhőkarcoló lesz, hanem egy kábelekkel kitámasztott torony 20-80 használható szinttel, kilátóteraszokkal, kertekkel és más turistalétesítményekkel. Santiago Calatrava elmondta, hogy “páratlan kihívás az építészet történetében egy ilyen tornyot tervezni és büszke arra, hogy a Torony az arab világ és Dubaj történelmét fogja tükrözni.”

Forrás: MTI / Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások