hír

Tarlós szerint a Kopaszi-gát is alkalmas hely egy felhőkarcolónak


sebesp | 2016.06.28
Nem rajong a túl magas házakért, de meg lehet találni a helyüket Budapesten, mondta Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón.

A főpolgármester hallott a Kopaszi-gátra tervezett 120 méter magas felhőkarcolóról, a látványterveket is látta, szubjektív véleménye szerint a helyszín alkalmas az építkezésre, ugyanúgy mint a Róbert Károly körút - Váci út sarka, ahova a legutóbbi hírek szerint egy 90 méter magas irodaházat terveznek.

A Kopaszi-gátra 120 méter magas épület építését javasolta a beépítési koncepciót készítő dán Adept építésziroda az ingatlanfejlesztőnek. A magasház javasolt helye a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál van, a rakpart nyúlványaként, zárásaként a városközpontból is jól látható és a Duna vonalára is jól illeszkedik. A magasépület fő funkciója iroda lenne.

A magasház építésének gazdaságossági-műszaki vizsgálata zajlik, a fejlesztő párbeszédet folytat a szabályozó fővárosi és kerületi önkormányzatokkal. Ilyen magasságú épületek építését a jelenleg hatályos fővárosi szabályok már lehetővé teszik Budapest más területén, a Kopaszi gáttól nem messze, Észak-Csepelen.


A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. kedden mutatta be az idén induló BudaPart projekt látványterveit: a tervek szerint a Rákóczi-híd tőszomszédságában „intelligens otthonokat” és „az innovatív nemzetközi trendeknek megfelelő” környezetbarát irodaépületeket is felhúznak.

A beruházás helyszínéül szolgáló 56 hektáros területet birtokló céget január elején szerezte meg Garancsi Market Asset Management Kft. nevű cége és a River Dunainvest Kft.

Forrás: index.hu
budapest.24.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások