hír exkluzív cikk társasház metszet

Társasházakat gyűjtöttünk egybe a Metszet 2024/2. számában


Ware-Nagy Orsolya | 2024.04.25

A március-áprilisi, 2. számban az együttélés különböző színtereit mutatjuk be, a bérelhető nyaralóházaktól a társasházakon keresztül a cohousing-ig. 

A címlapon U. Nagy Gábor őriszentpéteri együttese, amely hét kis kétszemélyes fa kabinházból áll, célközönsége pedig a vidéken megpihenni kívánó, jobb módú városiak közül kerül ki. Wesselényi-Garay Andor tanulmánya a szükségből épített kis méretű házakat az építészeti kijelentésként megjelenő kisházakkal, utóbbit számos híres példával illusztrálva. 

További magyar példák egy balatonfüredi tömbrehabilitációs projekt, egy Mester utcai szintráépítéses bővítés és egy hűvösvölgyi társasház. A külföldi példák ezúttal Bécsből és Japánból érkeztek, Babos Annamária pedig a cohousing lakásformát mutatja meg több példával szerte a világból.

Az a_pro' rovat egy szélfogónyi apró építményt mutat be, amely engedély nélkül épült a Pilis-tetőn, és épp a fennmaradásáért küzdenek. a Mai szemmel rovat is társasházzal, Vadász György zalaegerszegi "csipkeházaival" foglalkozik, a Zöld Oldalakban pedig az energiahatékony épületfelújításról olvashatunk. Az idei Építészkongresszusról írt képes beszámoló szintén ebben a lapszámban található. 

A Metszet itt előfizethető.

Lapozzon bele digitális lapszámunkba!

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások