hír Budapest Építész Stúdió

Új aluljáró épül a Széll Kálmán téren


sebesp | 2020.06.23

Ma dönthet a Fővárosi Közgyűlés a Széll Kálmán tér átépítéséről, adta tudtul Vitézy Dávid közösségi oldalán. A jövőben a gyalogosok és a kerékpárosok szintben juthatnak át a Várfok utca alatt.

Régóta tervbe volt véve egy szintváltás nélküli áttörés a  Széll Kálmán tér közepéről a Városmajor felé a Várfok utca alatt a gyalogosok és kerékpárosok számára, de a tér 6 évvel ezelőtti átépítésének programjából forráshiány miatt törölni kellett, pedig az Építész Stúdió győztes tervpályázati koncepciójának is része volt Schulek János (Főmterv Zrt.) javaslata nyomán.

A volt Postapalota felújításának elindulásakor újraéledt a terv, mely nem csak szintbeli, akadálymentes átjárást teremtene a Városmajor felé a térről, de új bejáratot nyitna a volt Postapalota, új nevén Buda Palota épületébe, az itt létesítendő Pénz- és Banktörténeti Múzeumba is.

A fejlesztést a Buda Palota tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Bank valósítja meg, de az átjáró természetesen közterület maradna.

Az érintett II. és XII. kerületek már előzetes beleegyezésüket adták, a Fővárosi Közgyűlés ma szavaz – így jó eséllyel megvalósul a Széll Kálmán tér felújításának ez a korábbi tervből kimaradt, hiányzó eleme.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások