hír skanska

Új bérlő a H2Offices első fázisában


MagócsiAnikó | 2023.05.08

Újabb bérlő választotta a H2Offices-t, a Skanska 10. budapesti projektjét. A Colonnade egy közép-kelet-európai régióban működő biztosító, A vállalat közel 1 500 négyzetméter irodaterületet foglal el terasszal, tárolóval és parkolóhelyekkel.

A közelmúltban adták át a H2Offices első ütemét, amely több mint 27 000 m2 bérbeadható, természetes anyagokkal és sok fénnyel ellátott, zöld környezettel körülvett területet biztosít, valamint olyan kényelmi szolgáltatásokat nyújt, amelyek hozzájárulnak az itt dolgozók jóllétéhez.

"Az új székházba való költözés jelentős mérföldkő a Colonnade Insurance S.A. magyarországi fióktelepének életében. Az új iroda kiválasztásánál számos szempontot vettünk figyelembe: az inspiráló munkakörnyezet, a modern, kényelmes és tágas közös területek mellett a fenntarthatóság is kulcsfontosságú volt számunkra. Zöld megoldásokkal rendelkező irodát kerestünk, amely csökkenti tevékenységünk környezeti hatását és a vállalatunk ökológiai lábnyomát. Így találtuk meg a H2Offices-t és annak fejlesztőjét, a Skanskát, valamint a belsőépítészeti partnerünket, a Value4Real-t” – mondta Kéringer Csaba, a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepének vezetője.

A H2Offices egy három épületből álló irodakomplexum lesz, összesen 67 000 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel. A teljes épületegyüttes elkészülte után egy 5 000 négyzetméteres, kisebb tavakkal rendelkező nyitott közösségi kert köti majd össze az egyes épületeket. Az első épületet úgy tervezték és építették meg, hogy támogassa a felhasználók egészségét és jóllétét, és a fenntarthatóság (LEED) terén vezető nemzetközi minősítésekkel, valamint a felhasználóbarát és befogadó jellegű minősítésekkel (WELL, WELL Health-Safety Rating, Access4You minősítések) rendelkezzen.

„Nagyon inspiráló volt, mennyire összhangban vannak az értékeink és az ESG-elvek iránti elkötelezettségünk, illetve, hogy a Colonnade mennyire értékeli épületünk ember- és természetközpontú koncepcióját. Biztosak vagyunk benne, hogy a Colonnade csapata nagyon eredményes és sikeres lesz a H2Offices által kínált térben” – mondta Cseke Amarilla, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának Magyarországért felelős bérleti és vagyonkezelési vezetője.

A lokáció öröksége által inspirált irodakomplexumot a hagyományos skandináv tervezési elvek alapján és az ESG kritériumoknak megfelelően építették. A modern megoldások biztosítják az épületben tartózkodók fizikai és mentális kényelmét: jó minőségű beltéri levegő, kellemes hangviszonyok, meleg, barátságos világítás, természetes anyagok és könnyen elérhető rekreációs lehetőségek, valamint számos szolgáltatás várja a bérlőket.

A fenntarthatósági és jólléti funkciók mellett kerékpártároló, öltözők és zuhanyzók, valamint elektromos töltőállomások állnak rendelkezésre, amelyek ösztönzik a környezetbarát közlekedési lehetőségek használatát, ezzel csökkentve a felhasználók ökológiai lábnyomát.

A H2Offices bérbeadási folyamatában a Colonnade-et a Property Support képviselte. "Büszkék vagyunk arra, hogy támogathattuk a Colonnade-et egy olyan munkatér létrehozásában, amely előtérbe helyezi a dolgozók jóllétét, az eleganciát és az innovációt. Az inspiráló munkakörnyezet, a hatékony és tágas közösségi terek, a magas szintű technológiai megoldások és az ESG elvek integrálásával a H2Offices épülete tökéletes választás volt. A bérlővel való együttműködésünk zökkenőmentes és eredményes volt. Teljes körű szolgáltatásokat kínáltunk számukra, különös hangsúlyt fektetve projekt menedzsment szolgáltatásunkra." – mondta Szarka János, a Property Solutions ingatlantanácsadó ügyvezető igazgatója.

A Colonnade irodaterületének belsőépítészeti koncepcióját az otthonos és fenntartható munkakörnyezet összes követelményének figyelembevételével hozták létre. A Value4Real építész tervezői minden munkahelyet szabályozható világítással láttak el, amely integráltan működik az audiovizuális rendszerrel a közös terekben. A helyiségek hőmérsékletének és szellőzésének szabályozása maximális mértékben az energiatakarékosság elvét priorizálva működik, figyelembe véve az irodahasználati szokásokat. A felületekkel és bútorokkal kapcsolatban elsődleges szempont volt az újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok alkalmazása. Az akusztikus falburkolatok PET-palackokból készültek, a padlószőnyeg pedig nagyrészt újrahasznosított, tanúsítottan karbonsemleges termék, amely fokozott akusztikai komfortot biztosít.

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások