Rajki Diána | 2017.03.13
A népszerű CREATON kerámia tetőcserép és a környezetbarát szálcement pala mellett 2017-től a cég választékában a beton tetőfedő anyagok is megtalálhatóak. A CREATON magas minőségű, új beton tetőfedő anyag választéka minden igényt kielégítve teszi teljessé az eddigi kínálatot.

Nemzetközi és magyar gyárakból származó széles cserépválaszték, Magyarország legjobb minőségű agyagállománya, két európai színvonalú gyár Lentiben, széleskörű szakmai támogatás az ország bármely pontján és folyamatos műszaki fejlesztések – ezt kínálja a CREATON, 2017-től a betoncseréphez is.

Az elmúlt években szinte minden magyarországi tetőfedő megismerkedett a cég legváltozatosabb tervezői és felhasználói igényeket kielégítő termékválasztékával: szálcement homlokzatburkolataival, különlegesen elegáns és modern palafedéseivel és persze méltán népszerű kerámia tetőcserepeivel.


Betoncserép – az új termékvonal

A CREATON a legszélesebb fogyasztói igények kiszolgálása érdekében és a folyamatos műszaki fejlesztéseknek köszönhetően 2017 januárjától bevezette betoncserép-családját. A minőségi kerámia tetőcserepeiről ismert cég a beton tetőfedő anyagok esetén is kizárólag a tőle megszokott magas kategóriába tartozó termékeket kínálja.

Az optimalizált homokkeveréknek köszönhetően magas törőszilárdsággal bíró, hagyományos alapanyagokból – homokból, cementből és színpigmentekből – készült minőségi betoncserép sima és esztétikus felülettel, valamint esztétikai és műszaki okokból lekerekített alsó peremmel rendelkezik.

Az új termékcsoport előnyei közé tartozik amellett, hogy kedvező az árfekvése és egyszerű vele a kivitelezés, hogy fokozottan vízbiztos tető építését teszi lehetővé, amiről pedig egyedülálló bordakialakítása gondoskodik. A tetőcserép felületén megjelenő kettős vízborda kiemelkedő védelmet nyújt az esővíz ellen. A cserepek minden tervezői elképzelés és fogyasztói igény esetén megoldást kínálnak, hiszen már 10o-os hajlásszögű tetőn is alkalmazhatóak, illetve teherbíró képességük 30%-kal nagyobb a DIN Plus szabványban előírtnál.

A beton tetőfedő anyag környezeti terhelése igen csekély, így ez további előny azok számára, akik a környezetükre is figyelnek. A kerámia cserepekhez hasonlóan a CREATON beton tetőfedő anyagok 100%-ig újrahasznosíthatóak: a termékek a gyártási folyamatban ismét teljes egészében felhasználhatóak, életciklusuk végén és bezúzásuk után.


Betoncserép – matt és selymes felületek

A CREATON új betoncserepei selymesen matt színekben készülnek, kétféle minőségi felülettel. Különböző vevői igényre szerettek volna megoldást kínálni, amikor megtervezték a beton tetőfedő anyagok négy különböző formáját: a dinamikusan hullámzó GÖTEBORG, az időállóan klasszikus formájú HEIDELBERG, a síkfelületű KAPSTADT, illetve egyedülálló formájú és attraktív VERONA beton tetőcserép közül válogathatunk. Minden típus gyártása öt különböző színben – klasszikus vörös, sötétvörös, sötétbarna, sötétszürke, fekete –, illetve kétféle felülettel történik.

A CREATON beton választékának két felülete az ún. a DuraTop Pro és Planar fantázianevekre hallgat. A tavaszi szezonra piacra kerülő DuraTop Pro felület ultrafinom, extrán ragyogó felületű, amely minden terméktípusban és színben elérhető. A Planar felületű betoncserép finom és sima kialakítású, selymesen fényes és matt színű anyag, amely hosszú időn át megóvja a tetőt a szennyeződések megtapadásától.

A CREATON a betoncserepekhez a kiegészítők széles választékát kínálja, ahogyan a jól bevált kerámia tetőcserepeknél is.
Így az építkezni és felújítani készülők – a kerámia cserép és síkpala után – a beton választékban is teljes rendszerrel, valamint tartós és környezetbarát, esztétikus tetőfedő megoldással találkozhatnak.


További információ a www.creaton.hu oldalon.

(x)

 
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások