cikk

Új termékek a Mapei-nél, tarts lépést a sikerért!


d.adel | 2022.02.24

Az elmúlt két év viharos változásai az építőiparban komoly munkaerőhiányt okoztak és a szakemberek munkája felértékelődött. Eljutottunk oda, hogy ma már minden valamit magára adó burkoló professzionális segédanyagokkal és szerszámokkal dolgozik.

A szűk keresztmetszetté ma a kivitelező értékes munkaideje lett, így a profiknak nem kell néhány száz forint miatt olcsóbb anyagokhoz és eszközökhöz nyúlniuk. Azonban a burkoláshoz nemcsak szerszámok és segédanyagok kellenek, hanem néhány olyan kiegészítő is, aminek a használata nagymértékben megkönnyíti a burkolók életét. Számtalan ilyen eszközt és anyagot használnak, jókat és kevésbé jókat. Szintező rendszerek, álpadló talpak, építőlemezek és különböző tisztítószerek könnyítik a kivitelezők életét, ha azok tényleg jók. Ezek a kiegészítők azonban nem mindig tökéletesek!

Sokszor olyan cégek forgalmazzák őket, amelyek a termékfejlesztésnél nem a burkoló szakemberek valós igényeit és szokásait vették figyelembe, hanem egyéb szempontokat. Így történt, hogy az olasz Mapei központ alapos piackutatás és a burkolói igények felmérése után úgy döntött, hogy belép ebbe a piaci szegmensbe is. Így a 2021-es Cersaie kiállításon a Mapei bemutatta az új termékvonalának, az „Eszközök” termékvonalnak a legelső termékeit. Az ide tartozó termékek a Mapei-től megszokott, magas színvonalú, a gyakorlati használatra alkalmas anyagok lettek, amelyeket örömmel adunk professzionális kivitelező partnereink kezébe.

A Mapelevel Easywdg a piacon jól ismert ékes szintezőrendszereknek a Mapei sajátmárkás változata

Az újdonság a termékben egy apró változtatás, ami nagymértékben megkönnyíti annak használatát. A piacon jelenleg elérhető, hagyományos szintező rendszerekkel ellentétben a Mapelevel Easywdg kézi felhasználásra lett tervezve, használatakor nem szükséges fogót használni. Azonban, ha egy kivitelező az ilyen típusú munkákhoz inkább szerszámot használna, jó tudni, hogy a rendszerhez egy a hagyományos beépítéshez is sokszor használható fogó is rendelkezésre áll.

A Mapelevel Easywdg System anyaga jó minőségű, és a kialakítása rendkívül pontos. Könnyű telepíteni, és a ragasztó megkötése után a kapuk eltávolítása egyszerű és gyors. Mindegy, hogy lábbal vagy gumikalapáccsal ütik le őket, a kapu könnyen és pontosan törik le a talpról, és az ék még sokszor felhasználható.

A Mapei előrukkolt egy építőlemezzel is

A piacon eddig két típus volt jelen: az üvegfátyol kasírozású és a cementes bevonattal rendelkező változat. Az első legfőbb előnye a könnyű megmunkálhatóság, a másodiké a merev és szilárd tartás. A Mapeguard Board egyesíti mindkettő előnyét. A nagy sűrűségű, merev extrudált polisztirol magot mindkét oldalán vízálló polipropilén fátyol borítás fedi. Könnyű megmunkálni, de a mag szilárdsága a legkülönbözőbb felhasználásokra is alkalmassá teszi a terméket. Használható falak vagy régi burkolat kiegyenlítésére, és remekül megállja a helyét vizes helyiségekben válaszfalak, mosdókagylók vagy más szaniter termékek támaszainak kialakítására is. A panelek felületén található jelölések megkönnyítik a méretre vágást, és könnyen megjeleníthetők rajta a megmunkáláshoz szükségek jelölések.H

Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!

A cikket írta: Novák Péter, a Mapei Kft. hideg- és melegburkolati termékmenedzsere

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások